10 Kasım 2019 Pazar

Zayıflatan Lahana Diyeti

Lahana Çorbası Diyeti Nedir?

Vitamin ve mineral dolu zengin içeriğinin yanında yağ yakıcı özelliğiyle de adını duyuran beyaz lahanayı diyet listenizin merkezine alan lahana çorbası diyetini (lahana detoksu) 7 gün boyunca uygulamanız tavsiye ediliyor. Bu diyette, lahanayı öğünlerinize ekleyebilir ve lahana çorbasını dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Temel püf noktaları verdiğimize göre, gün gün neler yemeniz gerektiğine beraber göz atalım:

1.Gün

Bu diyetin ilk günü biraz zorlayıcı olabilir. Ama şöyle düşünün; her diyetin ilk günü zordur. Neler yiyeceğinize gelirsek; öncelikle acıktıkça lahana çorbası içmeniz gerektiğini unutmayın. Lahana çorbasının yanında, sadece muz hariç istediğiniz meyveyi yiyebilirsiniz.
2.Gün

2.günde hiç meyve yememeniz gerekiyor. Meyve yerine gün boyu haşlanmış ya da çiğ sebzeler (kuru fasulye, bezelye ve mısır hariç) tüketebilirsiniz. Akşam saatlerinde tok tutması açısından 1 adet haşlanmış patates de tercihiniz olabilir.
3.Gün

Lahana çorbasının gün boyu tüketileceği bir gün daha! Üstelik lahana çorbasının yanında patates hariç istediğiniz kadar sebze ve meyve tüketmekte özgürsünüz.
4.Gün

3-4 adet muz ve yağsız süt içebilirsiniz. Tabii, dilediğiniz kadar lahana çorbası da!
5.Gün

Lahana çorbası diyetinin 5.gününde, 500 g kadar yağsız biftek, tavuk ya da balık tüketebilirsiniz. Bunun yanında sadece bir kase lahana çorbası, 6 adet domates ve bol bol su içmeniz gerekiyor.
6.Gün

Mutlaka bir kase lahana çorbası için. Öğle ve akşam yemeklerinde yağsız biftek, tavuk veya balık seçeneklerinden birini tercih edin. Patates hariç dilediğiniz kadar haşlanmış ya da çiğ sebze tüketebilirsiniz.
7.Gün

Diyetin son günü de bir kase lahana çorbası içmeyi unutmayın. Bunun yanında esmer pirinç, düşük kalorili sebze ve meyve tüketebilirsiniz.

Lahana Çorbası Tarifi

Diyet listesini güzelce okuyup bu diyeti yapmaya karar verdiyseniz 7 gün boyunca size eşlik edecek lahana çorbasının nasıl yapıldığını bilmeniz gerekiyor. Ayrıca, lahana sadece diyetteyken değil, her zaman tüketilmesi gereken bir sebze. Bu nedenle vereceğimiz lahana çorbası tarifini bu diyet haricinde de sofranıza dahil edebilirsiniz.

Yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı ev yapımı lahana çorbası tarifi ise:
Malzemeler
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy lahana
2 adet yeşil biber
2 adet domates (küp küp doğranmış)
1 demet kereviz
3 adet havuç
1 paket kültür mantarı
1 adet et bulyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6-8 bardak kadar su
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
Derin bir tencerede hepsini soteleyin.
Daha sonra sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir adet bulyon ekleyin.
Çorba kaynadıktan sonra ocaktan almayın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Son olarak çok az tuz ve dilediğiniz baharatı koyup karıştırdıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

Lahana Çorbası Diyeti Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oldukça sıkı kurallara sahip olan lahana çorbası diyetini uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunuyor. Avantajları olduğu gibi çeşitli dezavantajları da bulunan bu diyetin kendinize uygun olup olmadığını anlamanız için bu detaylara göz gezdiremenizde fayda var.
3-5 kilodan fazla kilo vermesi gereken kişiler tarafından uygulanması tavsiye edilmez. Sıkı bir diyet olduğu için sadece 7 gün uygulanması ve en az 15 gün sonra tekrar edilmesi öneriliyor.
Lahana çorbası diyetinde yiyeceğiniz gıdalar oldukça kısıtlı olduğu için vitamin, mineral ya da protein eksikliği meydana gelebilir. Bu yüzden diyet süresince; halsizlik, baş dönmesi gibi yan etkiler gösterebilir.

Diyeti yaparken düşük kalorili besleneceğiniz için kilo verebilirsiniz. Fakat bıraktıktan sonra beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bir anda şeker ve hamur işine dayalı beslenmeye başlarsanız verdiğiniz kiloları çabucak geri almanız kaçınılmaz olur.
Lahana çorbasının kokusunu ve tadı kötü bulabilirsiniz. Aynı zamanda bir hafta boyunca bu çorbayı tüketeceğiniz için sık sık mutfakta vakit geçirmeniz gerekebilir.


Lahana Suyu Diyeti Nedir?

“Lahana suyu zayıflatır mı?” kilo vermek isteyen kişilerin sıkça sorduğu sorulardan biri. Zayıflamak için lahana çorbasının yanı sıra lahana suyu diyetini de deneyebilirsiniz. Vücudu toksinlerden arındırmaya, metabolizma hızınızı yükseltmeye ve yağ yakmaya yardımcı lahana suyu böylelikle kilo vermenize de yardımcı olur.

O halde, lahana suyu diyetinin detaylarına geçmeden önce lahana suyu kürü tarifinin nasıl yapıldığına beraber bakalım:
Malzemeler
1 litre su
1--12 yaprak beyaz lahana

Yapılışı
İlk önce suyu bir kabın içinde kaynatın.
Su kaynama noktasına geldiğinde lahana yapraklarını ilave edin.
10 dakika kadar haşlayın. Ardından yaprakları suyun içinden çıkarıp suyu herhangi bir sürahiye dökün.

Lahana Suyu Diyeti Nasıl Uygulanır?
Lahana suyu diyetini uygularken şekerli, paketli ve aşırı yağlı gıdalardan uzak durmanız tavsiye ediliyor.
Hazırladığınız lahana suyunu, öğünlerden 1 saat önce ya da 2 saat kadar sonra içmelisiniz.

Ufak bir hatırlatma: Lahana çorbası ve lahana suyu diyetini yapmadan önce bir hekime ya da beslenme uzmanına danışılmasını tavsiye ederiz.

kaynak:https://kadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder