3 Kasım 2019 Pazar

Topuk Çatlaklarına Karbonat Kullanmak!

Topuk Çatlaklarına Karbonatlı Çözüm

Öncelikle ılık olan 2 litre suyu bir kaba boşaltın ve daha sonrasında içine 1 tatlı kaşığı karbonatı tepeleme olarak boşaltın.

Boşaltılan karbonatın suda dağılma işlemi 10 dakika kadar sürmektedir.

Bu işlem süresince ayağınızı su içerisine sokmayın! 10 dakika kadar bekledikten sonra iki ayağınızı da su içerisine sokun ve 20-30 dakika arasında bekletin.

20-30 dakikalık süreçte kısmen karbonatın topuklarınıza ya da mantar olan bölgelere bir kısım acı verdiğini görebilmek mümkündür. Ayağınızı çekmeyin ve tedavinin sürmesine devam edin. 20-30 dakikalık süreç dolduktan sonra da hemen ayağınızı temiz, pamuklu bir havlu ile kurulayın ve çorap giyin!

Bunu 10 gün süreçle uyguladığınız zaman tamamen mantar ve topuk çatlaklarından kurtulacaksınız! Sabah akşam olmak koşulu ile önerilmektedir fakat buna vaktiniz yok ise sadece yatmadan, yatmaya; 15 gün boyunca uygulamak da büyük ölçü de fayda görmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca doktorlar topuklara bu işlemden sonra yumuşatıcı ayak kremleri de sürmenizi önermektedir. Çünkü topuklar yumuşayarak tedaviye açık bir yöntem haline dönüşeceği gibi, kendinizi de iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Topuk tedavisi ciddiye alınmama durumunda yaralanmalara ve büyük ölçü de kurtlanmalara kadar yol açabilir.

Bu da önemli bir risk taşımakla beraber, ayağınızın kötü, kokulu bir görünüm almasını ön plana çıkarmaktadır. Bu tedavi yönteminden kökünden kurtulabilmek adına sizlere sunulan pek çok deneysel yöntemi tercih edebilirsiniz. Karbonatlı tedavi çatlakları %100’e kadar tedavi etmektedir.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder