1 Kasım 2019 Cuma

Cildi Dış Etkenlerden Korumanın Yolları

Cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesi için cildimizi dış etkenlerden korumak zorundayız. Cildimize zarar veren faktörler ve etkilerini sizler için araştırdık.

Cildi Dış Etkenlerden Korumak!
Sigara dumanına maruz kalmamak
Stres
Uyku bozuklukları
Makyaj temizlemeden uyumak
Hava kirliliği
Bozuk beslenme alışkanlıkları

Bu sayılan faktörler cildin daha sağlıksız görünmesine yol açar. Bu nedenlerden dolayı cilt doğal dengesini kaybeder. Özellikle sigara kullanımı ciltte sivilce, kırışıklığa ve cildin daha solgun görünmesine yol açar.

Sigara sağlık açısından da risk teşkil eder. Sigaranın içinde bulunan nikotin kan damarlarının daralmasına neden olarak oksijen akışını olumsuz etkiler.

Etkilenen oksijen akışı ile cildin ihtiyacı olan vitamin geçişi büyük ölçüde engellenir. Vücutta C vitamini dengesi bozulur. Hücrelerin yenilenmesi duraklar. Cildin su seviyesi düşer. Bu nedenle kırışıklıklar artarak cilt daha soluk ve mat bir görüntü alır.

Cilt sinir sisteminin en önemli parçalarındandır. Bu nedenle stres durumlarında çarçabuk tepki verir. Kişi strese girdiği zaman böbrek üstü bezleri bağışıklık sistemini güçsüzleştiren kortizol hormonunu salgılamaya başlar. Bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi ile zararlı faktörler rahatlıkla deriden içeriye sızar. Bu nedenle ciltte kaşıntı, gerilme, tahriş ve akne izleri oluşur.

Kişiyi zaman zaman oldukça fazla geren yaşam şartlarına mani olmak için kişinin üstlenmesi gereken görevler vardır. Bu görevleri sıralamak gerekir ise;

Her insanın düzenli uykuya ihtiyacı vardır. Bu nedenle hangi şartlarda olursa olsun uykuya gerekli zamanın ayrılması gerekir. Uyku bozuklukları ciltte kırışıklık oluşturur ve gözün etrafında halkaların oluşmasına neden olur.

Bol sıvı tüketmek cilt için oldukça yararlı olur. Su bir nevi cildi güzelleştirir. Bir insan günlük ortalama 2 lt. Su tüketmelidir. Bu su cildin nem oranını dengeler. Su organizmayı da temizler.

Cilde uygulanan makyaj mutlaka yatmadan önce temizlenmelidir. Kozmetik ürünler kimyasal içerikli maddelerdir. Bu nedenle temizlenmeyen makyaj ile uyumak cildin pürüzlenmesine yol açar.

En önemlisi cilt sağlığını ve güzelliğini korumak için beslenme alışkanlığına dikkat edilmelidir. Spor yapmak, alkol ve sigara tüketiminden kaçınmak cildin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca uzman kişiler tarafından cilt bakımı yaptırmak da cildin yıpranmasını geciktirir.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder