1 Kasım 2019 Cuma

Çene Altı Yağları Nasıl Eritilir?

Çene altındaki dolgunluk yani halk diliyle gıdı çok genç yaşlarda bile ortaya çıkabilen üstelik estetik açıdan da çok fazla rahatsız edici bir sorundur.

Çene Altı Yağlarından Kurtulmak!

Gelişen dünya da gerek cerrahi yöntemler gerekse de çene altı yağları için doğal yöntemler uygulanarak bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Bu sorunun giderilmesi için tıbbi yardım alarak yapılabilecekleri şöyle sıralayabiliriz;

Mezoterapi: Şayet cilt sarkmamışsa ve sadece yağ fazlalığı varsa bu yöntem kullanılabilir. Bu yöntemde, çok ince iğneler kullanılarak yağ eritici ilaçlar verilebilir. Bu, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, istenilen bölgede incelme sağlanır.

Fraksiyonel Lazer: Bu yöntem, cilt fazlalığı ve cilt altı yağlanması çok olmayan, kırışıklıkları daha belirgin olan hastalarda kullanılmaktadır. Bu yöntemle, kolajen şeritlerin sıkılaşması sağlanmış olur, ilerleyen dönemlerde kolajen üretimi artırılır. Böylece daha taze bir cilt görünümü ve ciltte sıkılaşma sağlanır.

Botox: Bu yöntem ile kas bantlarını hafifletmek mümkündür. Böylece, cildin derin tabakalarındaki kolajen lifleri ısıtılarak yüzey dışgözle görülür şekilde gerilir. Eski tabakalarda bulunan destek dokulardaki sarkıklıklar da toparlanmış olur.

Liposuction: Lazer liposuction ya da klasik liposuction uygulanan hastalarda operasyon için lokal anestezi ve sedasyon yetmektedir, genel anesteziye hiç bir şekilde ihtiyaç gösterilmez.

Ameliyat sonrası boyun bölgesinde gerginlik hissi, ağrı, morarma, ödem (şişme) ya da deri cildinde uyuşukluk gibi sorunlar görülebilir. Kısa süreli baskılı pansuman gerektiren bir yöntemdir. Günlük yaşantımızda dönüşün çok kısa olması, yöntemin başlıca etkisidir.

Tabi ki bu işlemlerin belli bir maliyeti bulunmaktadır ve herkesçe yaptırılması mümkün değildir. Herhangi bir tıbbi yardım almadan da yapabilecekleriniz elbette bulunmaktadır. Bunlara baktığımızda;

Çene Altı Yağları İçin Bölgesel Egzersiz Yöntemleri

Egzersizler sayesinde de doğal yollarla çene altında bulunan yağlarınızdan kurtulmanız mümkün. Bunlardan ilkinde ihtiyacınız olan şey bir kaşık. Bu kaşığı sap kısmından ağzınıza yerleştirin ve alt çenemizi biraz dışarı çıkartarak kaşığı yukarı aşağı hareket ettirin. Bu işlemi gün içerinde 15 tekrarla ve 3 set halinde yapabilirsiniz.

Diğer bir egzersizde ise, 3 kez derin bir nefes aldıktan sonra yanaklarınızı şişirin ve kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırın. Bu pozisyondayken içinizden 10’a kadar sayın ve aynı işlemi 3 defa uygulayın. Bir diğer egzersiz yöntemi görülerek; sandalyeye dik bir durumda oturun birde kollarınızı aşağıya doğru serbest bırakın. sırtınızı geriye yaslayın ve başınızı arkaya atmalısınız.

Bu durumda iken ağzınızı açabildiğiniz kadar açın ve kapatın, aynı hareketi 15 sefer uygulayın. Buradaki püf nokta bu egzersizlerin her gün büyük bir sabırla düzenli bir şekilde yapılması gerektiğidir. Burada göstereceğiniz azim size erimiş çene altı yağları olarak dönecektir.
Çene Altı Yağları İçin Kür Hazırlamak!

Evde kolayca yapabileceğiniz bir kür tarifidir. Öncelikle sahip olmanız gereken malzemeler; karbonat, gliserin, deniz suyu, damıtılmış su, buğday çimi tuzu yosun ve sodyumdur. Bu malzemeleri eşit miktarlarda küçük bir kaseye dökerek ezin ve yüze sürülecek kıvama gelene kadar karıştırın.

Hamur durumuna gelen maskeyi eliniz ile gıdık gibi duran bölgelere masaj yaparak sürün ve cildinizin bu maskeyi emmesini sağlayın. bir veya bir buçuk saat kadar maske yüzünüzde beklesin ve daha sonra durulayın. Haftada bir yada iki defa yapacağınız bu maske sayesinde zamanla çene altı yağlarınızın eridiğini fark edeceksiniz.

Seçeceğiniz hangi yöntem olursa olsun mutlaka sabırlı olmanız gerektiğini aklınızdan çıkartmayın. Sabredenler ve azmedenler her zaman kazanırlar.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder