3 Kasım 2019 Pazar

Acısız Ağda Yapma Yöntemleri!

Epilasyon yaparken tercih edilen yöntemlerden biri de ağda yapmaktır. Fakat ağda yapmak acı verdiği için vazgeçerek jilet ile kılları alayım acımasın gibi düşünceleriz olabilir. Kılları ve tüyleri alırken jilet kullanmak kıl köklerini iyice güçlendirir, koyu,kalın ve gür çıkmasına sebep olur. Ağda işlemi ilk başlarda biraz acı verebilir ama zamanla kıl köklerini zayıflatır ve azalma gözlenir.

Ağrısız ağda yapmanın püf noktaları: Bayanların özellikle adet dönemi ve adet dönemi yakınlarında ağda yapmamaya dikkat etmeleri gerekir. Çünkü bu dönem yaklaştıkça cilt fazlasıyla hassaslaşır ve acı çok daha fazla hissedilir. Bu dönemlerde ağda yapmamaya özen gösterin ki acınız ikiye katlanmasın.

Acısız tüy alma işlemi öncesi ağrı kesici: Ağdaya başlamadan 30 dakika önce aspirin alın. Aspirin içmek vücutta hafif bir uyuşmaya neden olduğundan ağda öncesi içmeniz işe yarayacaktır. Aspirini kahve ile birlikte içerseniz daha fazla hafifletici etki gösterecektir.


Ağda yapacağınız bölgeyi ılık sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.

Ağda yapacağınız yer çok önemli. Sıcak yerde yapılan ağda daha fazla acı çekmeye sebep olur. Onun için ağda yapacağınız ortam kışın soğuk oda , yazın ise klimalı oda olmalıdır.

Uyuşturucu spreyler bu ara ağda yaparken kullanılmaya başlandı, bu spreyler sıkılan bölgeyi bir süre hissizleştirir dolayısıyla sizde ağda işlemi sırasında çekilen acıyı hissetmezsiniz. Bu spreyler piyasada soğutucu,uyuşturucu,hissizleştirici sprey olarak geçerler, satın alıp ağda öncesinde kullanabilirsiniz.

Ağda yapmadan önce acıyı azaltan kremler kullanabilirsiniz. Kremi ağda yapacağınız bölgeye sürüp uyuşmasını bekleyip acısız bir ağda yapabilirsiniz. Eczanelerden alabileceğiniz “ Emla krem “ acısız ağda kreminden biridir. Ağda yapmadan 1-2 saat önce sürerek uyuşturduktan sonra ağdaya başlanabilir.

Acı çekmemek için ağdanın türü de önemlidir. Ilık ağda diye anılan şekerli ağdalar deriye daha çok yapıştığından çekme esnasında deriden daha zor ayrılır ve canınızın acımasına sebep olur. Ama ılık ağda değil de sir ağda kullanmak acıyı biraz daha azaltır. Sir ağdaların özelliği sadece tüylere yapışmasıdır. Kıllara yapışarak sadece kıl köklerini çeker ve acının daha az hissedilmesini sağlar. Pudralı sir ağdalar içerdikleri pudra özellikleriyle acının gittikçe azalmasına neden olur. Acının azalmasının bir diğer sebebi de kıl köklerinin güçsüzleşerek acıyı daha az hissettirmesidir.

Piyasada acısız ağda bantları adıyla, ağda acısını azaltan ürünler satılmaktadır. Bu ürünler ile işlemini acısız halde yapabilirsiniz. Eski usüller geride kaldı artık piyasaya yeni ürünler giriyor ve biz bayanların acısını biraz daha hafifletiyor.

Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın. Ağdayı sürerken ince sürmeye özen gösterin ki kalın tabaka ağdanın çekilmesini zorlaştırır ve canınız acır. Sürüp çektiğiniz ağdayı arka arkaya aynı yere uygulamayın ki hem cildiniz daha fazla acımasın hem de tahriş olmasın.

Vermiş olduğumuz bilgilere rağmen bu acı sizin için katlanılmaz bir hal alıyor ve dayanamıyorsanız, alternatif yöntemler kullanmak daha iyi olur. Acı çekerek bu işleme katlanmak zorunda değilsiniz, elbetteki tüylerden kurtulmanızın tek yolu ağda değildir, tüy dökücü krem ve spreyler, lazer epilasyon ve tüy alıcı cihazları kullanarak da istenmeyen tüylerinizden acısız,ağrısız bir şekilde kurtulabilirsiniz.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder