14 Kasım 2019 Perşembe

Yatak Odanızı Ferahlatmak İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Yatak odası, en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan biridir. Uyuduğumuz, dinlendiğimiz odanın ferah bir şekilde dekore edilmesi ruh sağlığımız açısından da oldukça önemli.



Yatak odanızı ferahlatmak için aşağıdaki önerilerden yardım alabilirsiniz.



Yumuşak halı
Ayak tabanınızda yaklaşık olarak 7000 reseptör olduğunu biliyor muydunuz? Yani ayaklarınıza değen yumuşak halıların rahatlatmadaki etkisi oldukça önemlidir. Bu nedenle yumuşak bir halı alarak yatak odanıza sermenizi öneriyoruz. Bu sayede yatak odanızda yürürken daha ferah ve mutlu hissedeceksiniz.



Mevsimsel çarşaflar
Mevsim değişikliklerine mutlaka dikkat edin. Kış aylarında kalın ve pamuklu çarşaflar tercih ederseniz içiniz ısınacak ve kendinizi rahat ve mutlu hissedeceksiniz. Fakat bu rahatlığı ve mutluluğu sürdürmek istiyorsanız havalar ısınmaya başladığında yatağınıza daha ince çarşaflar sermeyi unutmayın.



Işık
Yatak odanızı dış dünyaya kapatırsanız hapishaneden bir farkı kalmaz. Bunun yerine pencerelerinize özen gösterin ve görsel olarak çekici perdeler kullanın. Perdelerinizi açıp geceleri de kapatma alışkanlığı kazanmanız da sizi olumlu yönde etkileyecektir.



Duvar rengi
Görsel olarak çekici bulduğunuz rengi duvarınızda kullanmaktan çekinmeyin. Bu sizi daha iyi hissettirecektir. Koyu renkler yerine yumuşak renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.



Depolamak
Yatak odanızda düzenli bir görüntü elde edin. Alan ne kadar az meşgul olursa o kadar rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olacaktır. Bu yüzden odanızın dağınık kalmasını engelleyin ve fazla göz yorucu detaylardan uzak durun.

Kaynak fotoğraflar: iStock
kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mahmure/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder