1 Kasım 2019 Cuma

Sivilce Maskeleri ve Kullanım Şekilleri!

Sivilce birçok insanın rahatsız olduğu ortak bir konudur maalesef birçok yöntem uygulanıyor ancak bu yöntemler, sivilce maskeleri kadar işe yaramıyor. Doğal olarak çözüm önerilerini sizlere tek yazı altında topladık , sağlıksız yöntemleri özellikle yazı içerisinde almadık bu tür yöntemler birçok cilt sorununa davetiye çıkarabilir.

Sivilce Maskeleri ve Çeşitleri Nelerdir!

Birçok doktor sivilcenin çıkma nedenini strese bağlıyor gerçekten de insan küçücük bir şeye stres yapınca sivilceler çoğalıyor.

Erkek ve kadın fark etmeksizin herkes de sivilce çıkar.

Kadınlar evde sivilceleri yok etmek için çeşitli yöntemler uygulanır birçok maske ve kürler hazırlanır ve birçok kozmetik markasının sivilce maskesi vardır ama doktorlar kesin olarak bu tür maskeleri tavsiye etmiyor.

Sivilceleri yok etmek için tonlarca para harcamanıza gerek yok. Kendi yöntemleriniz ile sivilcelere veda edebilirsiniz. Öncelik ile yüzünüzü her gün temizlemeniz ve nemlendirmeniz gerekir.
Sivilce maskesi yapımı;
Kabartma tozu, limon yoğurt bal ve kahveyi karıştırarak günde üç kez yüzünüze sürünüz
Yumurta akıda çok güzel bir maske olacaktır cildinizi temizleyecek ve beyazlığı sizde fark edeceksiniz

Ayvanın çekirdeğini kür yaparak bebek pudrası ile karıştırıp yüzünüze uygulayınız yüzünüzdeki gözenekleri açarak yüzünüzün rahatlayacağını sizde fark edeceksiniz.


Sivilceler öyle yüzün belirli bir yerinde çıkmaz yaygın olur bazen çene de bazen alında bazen ise burunda olur erkelerde genelde alın kısmında olur bayanlarda ise daha çok burun bölgesinde bulunmaktadır. Sivilcelerinizin azalmasını istiyorsanız çok strese girmeyin yağlı yiyeceklerden oldukça uzak durun ve çok sık bir şekilde kola tüketmeyin çünkü bu tür gıdalar sivilce çıkmasına neden olur.

Kesinlikle sivilcelerinizi sıkmayın çok zararlıdır sivilce sayınız bir anda çoğalacaktır çünkü yayılan bir şeydir sıkmak yerine kurutmak çok daha faydalıdır. Gül suyunu sivilcenin olduğu bölüme bir pamuk yardımı ile uygulayın bunu birkaç öğün yapın gerçekten sizde sivilcenizin kuruduğunu fark edeceksiniz makyajlı bir şekilde uyumayınız çünkü cildinize çok zarar verir.
Gül suyu ile maske yapımı

Maske için gerekli olan malzemeler şunlardır dolu bir yemek kaşığı gül suyu bir yemek kaşığı bal bu malzemeleri iyi bir şekilde karıştırarak cildinize sürün on beş yirmi dakika kadar cildinizde bırakın daha sonra ılık su ile yıkayınız.

Gül suyu ile yapılan bir diğer kür ise 150 gr gül suyunu iki yemek kaşığını şeker, iki yemek kaşığı balı ve iki yemek kaşığı e vitamin yağını karıştırarak cildinize uygulayınız bir haftadaki büyük değişime siz bile inanamayacaksınız.

Limonlu sivilce kürü

Bir yemek kaşığı öğütülmüş limon suyu, birkaç damla gül suyu bir iki yemek kaşığı balı ocağın üzerinde iyice katılaştırdıktan sonra biraz ılıklaştıktan sonra cildinize uygulayın on beş dakika sonra ılık su ile yıkayınız on beş gün boyunca bu yöntemi uygulayınız.

Bal ve elmalı sivilce kürü

Bir adet elma püresini iki yemek kaşığı bal ile karıştırın yüzünüzde yirmi dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız

Kil ve limonlu kür

Şimdiki akne maskesi için bir buçuk çay kaşığı limon suyu, bir tatlı kaşığı kil ve bir çay kaşığı bebe aspirini karıştırıp yüzünüze uygulayınız günde iki defa bu yöntemi uygulayınız. Sivilcelerin yoğun olduğu bölgelerle bira daha fazla uygulayınız. Zaten on dakika içerisinde maske yüzünüzde katılaşacak biraz ılık su ile on beş dakika sonra yüzünüzü temizleyiniz.

Limon ve yumurta aklı sivilce kremi

Bir tatlı kaşığı limon suyunun içine bir yumurta akını karıştırın kabın içerisinde yavaş bir şekilde karıştırın daha sonra bir dakika kadar bekletin sivilcelerin olduğu bölgeye uygulayın on dakika sonra ılık su ile yıkayınız ve sıcak havlu ile kurulayınız.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder