1 Kasım 2019 Cuma

Bayanlarda Alın Daraltma Operasyonu Nedir?

Alın daraltma, Saç ekimi yöntemleri aşağıda anlatılmıştır. Skalp Redüksiyonu Bu metot ile çok fazla alan genişliği olan kellikler (tip IIIA, IVA, VA) için uygun olan cerrahi yöntemdir..

Belirli bir saçsız alan çıkarılarak dokular karşılıklı rast gelecek şekilde ilerletilerek dikilir, bu sayede kelleşen alan daraltılmış olur. Bu sayede birkaç seansta kellik bölgesi tamamen küçültülerek daha sonrasında uygulanacak saç ekme işleminin verimi yükseltilmiş olur.

Kadınlarda Alın Daraltma Nasıl Olur?

Skalp Ekspansiyonu ve Flep Transpozisyon metotları kellik bölgesi küçültürken etrafındaki saçlı dokular bu bölgeye çevrilerek bu alan kapatılabilir.

Bu ve benzeri flep metotları, doku genişletici silikon balon çalışmaları ile saç dikiminden daha az fayda görecek hastaların tedavileri de mümkündür.

Tabii ki bu metotlar birbirleri ile kombine olarak planlanıp uygulanabilirler.

Kadınlarda alın çizgisinin çok geride olmasının nedenleri arasında , iyatrojenik sebepler ,doğuştan gelen kalıtımsal nitelikler ve androgenetic kadın tipi saç dökülmesi bulunmaktadır.

Cerrahi müdahale kararı düşünülmeden önce mevcut ön saç çizgisinin gerilemesinin durdurulduğundan emin olmak kritik önem taşır. Saç dökülmesi devam ediyorsa yapılan operasyonun sonucu istenildiği gibi olmayacaktır.

Bayanlarda alın daraltma işlemi alın çizgisi çok geride olup geniş bir alın bölgesine sahip bayanlarda bu durumu düzeltmek için yapılabilecek iki cerrahi yol vardır.

Ön saç çizgisinin saç ekimi operasyonu yapılarak daha aşağıya almak bu yollardan en fazla tercih edilendir. Bazı zamanlar estetik performansı arttırmak amacıyla ikinci bir sıklaştırma ekimi yapılabilir. Saç ekimi sonrası 6-10 ay arası saçların çıkması için geçen bir süre geçmesi gerekmektedir.

Ön saç çizgisinin yeniden belirlenmesi için kullanılan bir diğer cerrahi yöntem ise S.H.A. ‘dır.(surgical hairline advancement)

Bu metot mevcut saç çizgisinin hedeflenen bölgeye düzensiz trikoftik yöntemlerle çekilmesine yarar.SHA’nın gerçekleştirileceği bölgedeki cilt elastikliği,doktorun planlaması ve hastanın istekleri yeni saç çizgisinin yerini tespit etmeye yardımcı olacaktır.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder