1 Kasım 2019 Cuma

Yağlı Cildin Avantajları Nelerdir?

Yağlı cilt kısmen dezavantaj gibi görülse de, aslen için de faydalı olan unsurları da vardır. Kuru cilt ve T bölgesi yağlı olan cilt durumları ile kıyaslandığı zaman yağlı cildin de avantaj gösteren faktörlerine bakalım…

Yağlı Cildin Avantajları Nelerdir?

Öncelikle cildin yağlı olması ile nemli olması arasında büyük bir uçurum vardır. Bunlar arasında ki farkı bilmek önemlidir!

Bir cilt çok yağlı da olabilir, buna nazaran da nemsiz kalmasından dolayı cildin zaman zaman sivilcelenme ve lekelenme gibi olasılıkları ön plana çıkarması durumu da göz önünde bulundurulabilir. Yani, cilt yağlı diye, nemli olacağına dair bir işaret yoktur!

Yağlanma cildin size verdiği bir sinyaldir ve bunun tam açıklaması bana iyi bakmıyorsun demektir. Yağlanma durumu söz konusu olduğu zaman cildi diri tutmak ve bakım sinyallerini size sunması bir avantajdır!

Böylelikle çok yağlanmalar da cildin tedaviye ihtiyaç duyduğunu farkında olursunuz. Nem oranı, cildin terlemelerinden dolayı daha çok gibi görülebilir. Kuru ciltlerin bakımları da buna nazaran bu tip sinyaller vermemesinden dolayı zorluklarla ön plana çıkmaktadır.

Yağlanma artışının en büyük faktörü de kimyasal maddelerin sıklıkla tüketilmesidir. Bu kısmen yüze uygulanan kremler de yer alan kimyasal maddeler de olabilir, yediğiniz ya da tükettiğiniz herhangi bir besin içerisinde yer alan maddeler de olabilir.

Cildinizi her zaman zinde tutabilmek adına doğru besinlerin üst üste, fonksiyonel bir biçimde cilde uygulanması gerekmektedir. Aksi halde yağlı cilt bakımları zorlu bir hal alacağı gibi, sizler için de cildi diri tutmak büyük bir yük olacaktır! Yağlı cildin en büyük avantajı size sinyal ulaştırmasıdır.

Böylelikle cildi hemen bakıma alarak, o yağlı görünümden anında kurtulmasını sağlamak da mümkündür! Cildinizi her daim diri tutun!

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder