1 Kasım 2019 Cuma

El ve Tırnak Bakımının Önemi!

Dış etkenlerden en çok zarar gören ve etkilenen eller ve tırnaklar dır. El ve tırnaklar olumsuz faktörlerden rahatlıkla etkilenmektedir. Bu nedenle el ve tırnak temizliğine çok dikkat edilmelidir.

El ve Tırnak Bakımının Önemi!

Günlük hayatta kişisel bakımlarda ve ev ortamında eller ve tırnaklar birçok kimyasal maddeye maruz kalmaktadır.

Bu nedenle bu kimyasallara bağlı olarak birçok olumsuzluklar meydana gelmektedir o yüzden dolayı el ve tırnak bakımı hijyen acısından çok önemlidir.

ELLERDE EGZAMA OLUŞUMUNU ÖNLEMEK İÇİN

Ellerde en çok rastlanılan sorun çatlaklar ve derinin kurumasıdır. Zaman zaman kepek şeklinde deride dökülmeler oluşur. Kuruluk ve çatlaklık kızarıklıklara ve kabuklanmaya neden olur. Bu nedenle çatlakların boyutları artar. Yanma ve kaşıntının da oluşması ile beraber egzama ortaya çıkar.

Bu durumlara maruz kalmamak için günlük işlerde kimyasallarla temas etmemek ve el derisini korumak için eldiven kullanmak gerekir.

Ancak eldiven kullanımı da 20 dakikayı geçmemelidir. Ayrıca elleri sürekli yıkamak da alınabilecek önlemler arasındadır. Eller yıkandıktan sonra cildi nemlendiren krem kullanmak el açısından oldukça yararlıdır.

ELLERDE NEMİ SAĞLAMAK İÇİN KREM KULLANIMI ŞARTTIR

Ciltte bozulan dengeyi tekrar sağlamak için en çok tercih edilen yöntem krem kullanmaktır. Doğru seçilen kremler deriyi dış etkenlere karşı korur. Cilt için bu tarz ürünleri gün içinde kullanmak oldukça yararlıdır.

Cilt için kullanılan ürünler, losyon, krem ve merhem şeklinde olabilir. Losyon ve kremlerin kullanımı daha kolaydır. Ancak etkisi kısa sürmektedir. Ancak merhem daha yağlı olduğu için daha fazla etki göstermektedir.

TIRNAK BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

En çok şikâyet edilen nokta tırnakların kırılmasıdır. Tırnakların kırılma nedeni çok fazla suya ve deterjana maruz kalmasıdır. Ayrıca tırnaklarda oluşan bir diğer sorun da tırnak mantarıdır.

Tırnak mantarı tedavi olmadan aşılabilecek bir sorun değildir. Tırnak batmaları da tırnaklarda bozukluk ve şekil değişikliğine yol açabilir.

TIRNAK BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ellerde olduğu gibi tırnakları da kimyasal maddelere karşı korumak gerekir. Bu korumayı sağlamak için en etkili yöntem ise iş yaparken eldiven kullanmaktır. Ayrıca tırnak kesimi de çok önemlidir. Tırnakların kesimi için uygun makaslar tercih edilmelidir ve tırnaklar nemlendiriciler ile sık sık nemlendirilmelidir.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder