10 Kasım 2019 Pazar

Jojoba Yağının 4 Muhteşem Faydası

Jojoba yağının genelde saçlara iyi geldiğini duyuyoruz. Ancak bu yağ, sadece saçlarla sınırlandırılamayacak kadar faydalı! Jojoba yağının faydaları nedir? Jojoba yağı nasıl kullanılır?




Jojoba yağının faydaları nedir?
Jojoba yağının genelde saçlara iyi geldiğini duyuyoruz. Ancak bu yağ, sadece saçlarla sınırlandırılamayacak kadar faydalı! Jojoba yağının faydaları nedir? Jojoba yağı nasıl kullanılır?



1. Nemlendirir
Jojoba yağı nemlendirici görevi görür. Cildinizden nem kaybını önler. Bu, cildinizi yumuşak ve esnek tutar. Özellikle cildi kuru olanlar için faydalıdır. Uçucu yağlarla birlikte veya bunlar olmadan kullanabilirsiniz.



2. Antibakteriyel özelliklere sahip
Jojoba yağı antimikrobiyal özellikler barındırır. Araştırmalar, bu yağın, çeşitli bakteri ve mantar türlerine karşı etki gösterdiğini ortaya koydu.



3. Yaraları iyileştirebilir
Jojoba yağının iltihap önleyici etkileri, onu çeşitli cilt rahatsızlıkları için etkili bir ilaç yapar. Bir araştırma, jojoba yağının yaraları iyileştirebileceğini ve kolajen sentezini kolaylaştırabileceğini kanıtladı.



4. Cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artırır
Jojoba yağı, topikal ilaçların ve diğer cilt bakım ürünlerinin emilimini artırma özelliğine sahip.



Jojoba yağı aknelere de iyi geliyor!
Jojoba yağı, cildinizi güzelleştirmenin yanı sıra akneleri de tedavi eder. Bu konuyla ilgili çok sayıda araştırma yapıldı. Mesela bir çalışmada, jojoba yağı maskesinin akne lezyonları üzerindeki etkinliği değerlendirildi.

194 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılar 6 hafta boyunca haftada 2 ile 3 defa jojoba yağı maskesi uyguladılar. 6 haftanın sonunda 194 katılımcıdan 133’ünün lezyon sayısında yüzde 54 oranında azalma olduğu görüldü.



Kil maskesi ile
Akne için jojoba yağı nasıl kullanılır?

Bentonit kilini jojoba yağı ile karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra akneli bölgelere uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Maske tamamen kuruduktan sonra hafifçe masaj yaparak ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz.



Yüz nemlendirici olarak
İki yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki yemek kaşığı jojoba yağını iyice karıştırın. Bu karışımı nemlendirici olarak kullanın. Yüzünüze uygulayın ve bir dakika masaj yapın. Günün herhangi bir saatinde, özellikle de yatmadan önce kullanabilirsiniz.



Günlük kreminizle karıştırarak
Jojoba yağını günlük cilt kreminizle veya jelinizle karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca jojoba yağını yüz yağınızla birleştirebilirsiniz.



Doğrudan kullanın
Ayrıca jojoba yağını doğrudan yüzünüze veya etkilenen bölgeye de uygulayabilirsiniz. Birkaç damla jojoba yağı alın, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bir veya iki dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Yıkamayın. Bir gece boyunca bırakmak daha iyidir.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mahmure/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder