3 Kasım 2019 Pazar

Su İçmek Güzelleştirir Mi? Suyun Vücuda Yararları

Su İçmek Güzelleştirir Mi?

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan araştırmalarda günde 8 bardak su içilmesi öneriliyor.

Daha sıcak bölgeler de terleme miktarıyla birlikte daha çok su içilmesine dikkat çekiliyor.

Fazla su tüketmenin cildi nemli tutacağı söyleniyor. Yani su nemlendirici görevini görüyor.
Suyun vücuttaki görevleri ;

Vücudun ihtiyacı olan maddeleri hücreye taşır.

Vücudun fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan katı maddelerin çözünmesini sağlar.

Vücutta metabolik faaliyetler sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına (böbrek,akciğer,deri,sindirim kanalı) taşıyarak vücut dışına atılımını sağlar.

Vücut ısısını dengede tutar.

Kanın hacmini dengeler.

Besinlerin sindirimine yardımcı olur.

Beyin, omurilik gibi organları dış etkilerden korur.

Doğruluk kaynağı belli olmayan söylentiler

Bir araştırma, yarım litre su içmenin deri altındaki kılcal damarlar vasıtasıyla, kan dolaşımını hızlandırdığına işaret ediyor. Fakat bu araştırmada, suyun etkisi yarım saat sonra değerlendirilmiş ve cildi güzelleştirip güzelleştirmediğine bakılmamış.

Bir karşı görüşe göre deri, kapasitesinin yüzde 30’una kadar su tutabiliyor. Bu da cildin canlı görünmesini sağlıyor. Ama cildin genç görünmesini tayin eden, genetik, güneşe maruz kalma ve sigara tüketimi gibi başka faktörler var.

Yani, sekiz bardak su içmenin cilt güzelliği için iyi olduğu tavsiyesinin neye dayandığı bilinmiyor. Resmi kurumların yayımladığı tavsiyelerin çoğunda suyla cilt sağlığı arasında bağlantı kurulmuyor.

Su şüphesiz vücut için en önemli besin kaynağı ve su tüketmenin birçok yararı var. Birkaç gün susuz kalsak ölürüz. 2010’da yayımlanan bir araştırma su içmenin böbrek taşı olanlarda yeni taş oluşumunu azalttığını gösteriyor. Ancak suyun başka yararlarına ilişkin bulgular bu kadar güçlü değil.

Günde sekiz bardak su içmek başka açılardan da tartışılıyor. Böbreklerin toksinlerden arındırılması için ne kadar su içmek gerektiği konusunda ortak bir görüş yok. Su içmenin iştahı kesip kesmediği de tartışma konusu. Bu, ortam ısısının ne kadar yüksek olduğuna ve ne kadar efor sarf ettiğinize bağlı.

Bir başka yaygın inanış da diğer içeceklerin su yerine geçmediği. Oysa içtiğiniz sıvının mutlaka su olması gerekmiyor. Yediğiniz yemek bile düşündüğünüzden daha fazla su içerebilir.

Pizzanın yüzde 40-49’u sudur. Gıdalardan aldığımız suyun oranı, nerede yaşadığınıza bağlı olarak değişir. Bu oran ABD’de yüzde 22’dir. İnsanların daha fazla sebze ve meyve tükettiği Yunanistan gibi ülkelerde bu oran daha yüksektir.

Tek sorun suyun fazla tüketimiyle ilgili yeterince sonuç olmaması, fakat siz susadıkça içebildiğiniz kadar için. Su İçmek Güzelleştirir mi? bu soru ciddi bir soru fakat, gerçek bir yanı var oda su sağlık demektir ve cildi canlı tutar.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder