10 Kasım 2019 Pazar

Cilt Problemlerinin Verdiği 6 Sinyal

Cildinizde oluşan problemler size bazı şeylerin yolunda gitmediğini anlatmaya çalışır. Bazen cilt problemleri oluşmadan önce ciltte sinyaller verir. Cildinizin size anlatmak istediği problemlerin belirtileri paylaşıyoruz.



Kuru veya çatlak ciltler cildinizin susamış olduğu anlamına gelir
Yaşlandıkça cilt nemini kaybetmeye başlar. Kurumuş bir ciltte ise ince çizgiler ve kırışıklar meydana gelerek yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Bu yüzden yüzünüzü sık sık nemlendirici kremler ile nemlendirmeniz tavsiye edilir.



Kızarma cilt bariyerinin bozulduğu anlamına gelir
Kızarmış ya da kılcal damarların çokça göründüğü ciltlerde cilt bariyerinin hasar gördüğünü gösterir. Bölgesel ve sürekli kızaran bir cildiniz varsa tahriş etmeyen, hassas ciltlere özel bir yüz yıkama jeli ve nemlendirici kullanmanız tavsiye edilir. Cilt bariyerinizi tehlikeye atmak istemiyorsanız anti-enflamatuar bileşen içeren ürünleri kullanıp cilt kızarıklıklarınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca kızarıklarla başa çıkarken kozmetikleri yeşil alt tonlu ile nötralize edebilirsiniz.



Gözaltı torbaları diyete ve yaşam tarzında sorunlar olduğunun işaretidir
Alerjiler, sigara içmek ve çok fazla tuz tüketmek gözaltı torbalarının oluşmasını sağlar. Ancak uykusuzlukta gözaltı torbalarının oluşmasındaki faktörlerden biridir. Ulusal Uyku Vakfı, yetişkinlerin her gün 7-9 saat uyumayı hedeflemesini önerir.



Sivilce oluşu adet olacağınızın işaretidir
Genç yaşlarda çıkan sivilceler genellikle aşırı yağ üretiminden kaynaklanıyor olabilir, ancak yaş ilerledikçe sivilce sorunu hormonal sebeplerden meydana gelir. Kadınlarda hormonal sivilce adet döngüsü ile kötüleşir. Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne (AAD) göre hormonal sivilceler, gençlik yıllarında çıkan sivilcelerin aksine çene bölgesinde ve daha iltihaplı bir görüntüye sahiptir.



Gözaltı kararması uykusuzluk belirtisi olabilir
Genetik olarak gözaltı kararması Sizin kontrolünüz dışında olabilir. Uykusuzlukta gözde kara halkaların oluşmasına sebep olabilir. C vitamini ve E vitamini gibi aydınlatıcı antioksidanlar içeren göz kremleriyle gözaltı kararmasının azalmasını sağlayabilirsiniz. Daha çok mavi-gri bir görüntü varsa kafein içeren ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz.



Kızarık cilt kan damarlarının görüntüsünü ortaya çıkarır
Yanaklarınızda, burnunuzda, çenenizde ve alnınızda sürekli kızarıklıklar ile karşılaşıyorsanız kan damarları belirginleşmeden bir dermatoloğa görünmenizde fayda var. Stresi azaltarak, güneş ışınlarından korunarak ve kokusuz cilt ürünlerini seçerek kızarıklıkları ve kan damarlarını önlemekte oldukça faydalıdır.

Kaynak fotoğraflar: iStock
kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mahmure/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder