1 Kasım 2019 Cuma

Sivilce Artışının Nedenleri Nelerdir?

Her ne kadar 15 -30 yaş arasında daha fazla görülse de sivilce artışı sorunu her yaşta, her dönemde ve her insanda gelişebilen bu sorun.

Çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkmakta ve bazı durumlarda kurutulması oldukça zor olmaktadır.

Çünkü sivilcelerin artışının nedeni ile ilgili doğru bilgiye pek çok kişi sahip değildir.
Stres
Hormon bozukluğu
Kötü kozmetik ürünlerinin kullanılması
Kötü beslenme alışkanlıkları

Yukarıda sayılan faktörler sivilce oluşunda ve artışında en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Stres, yağ bezelerinin fazla çalışmasını tetikleyerek sivilce oluşumunu artırmaktadır. Ancak yapılan bazı araştırmalar sonunda sivilce ve stres arasında kesin bir ilişki olduğunu söylenilmektedir.

Hormonlar, sebum bezelerinin aşırı salınım yapmasını sağlar. Kötü kozmetik ürünleri ise gözeneklerde bakteri oluşumuna neden olarak sivilceye uygun bir ortam hazırlamaktadır.

Yapılan araştırmalar, aşırı yağlı ve baharatlı gıdaların sivilce oluşumuna sanıldığı kadar etki etmediğini ortaya koymaktadır. Fakat kötü beslenme biçimi nasıl ki sağlımız için kötüyse sivilce oluşumuna da kısmen etki edebilir.

Sivilcelerden kurtulmak için neler yapılmalı ?

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli nokta, yetişkin sivilcelerinin ergenlik döneminde çıkan sivilcelerden farklı olduğudur. Bu bakımdan ergenlik döneminde çıkan sivilceler yapılan müdahaleler ve kullanılan ürünler birbirinden farklı olmalı. Sivilcelerden kurtulmanın ve oluşumunu önlemenin temel adımı, uygun temizleyici ürünler kullanmaktır.

Cildinize en uygun temizleyiciyi bulup doktorun veya bir uzmanın tavsiye ettiği saatler de uygunlanmalıdır. Fakat yıkama işlemi oldukça hassas bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü cildi yıkarken duyarlı olan deriyi kurutup tahriş edebilirsiniz.

Daha sonra cilt tipine uygun bir tonik ile genişleyen gözenekleri küçültmek gerekir. Ancak uzmanlar cildin çok yağlı değil ise tonik kullanıma gerek olmadığının altını çizmektedir. Daha sonraki işlem ise yüze en uygun krem uygulamaktır.

Ayrıca haftada bir ya da iki defa gözenekleri temizleyerek salisilik asitli bir peeling uygulamak uzun vadede hem sivilceleri azaltacaktır hem de sivilce oluşumunu önleyecektir.

Ancak yüz için seçilen peeling’in çok hafif dokulu ve yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder