3 Kasım 2019 Pazar

Evde Hazırlanabilen Güzellik Maskeleri

Cildimize bakım yapmak daha güzelleşmek için tonla para harcamaya ne gerek var ki ! Evde kendi doğal yöntemlerimizle oldukça etkili güzellik maskeleri yapabiliriz. Hem cildimize daha yararlı doğal olduğu için hemde masrafı oldukça az.

Evde Hazırlanabilen Güzellik Maskeleri

Şimdi sizlere etkili ve evinizde kendiniz kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birkaç güzellik maskesi tarifi verelim ;

SİYAH NOKTALAR VE HASARLI CİLTLER İÇİN HAVUÇ MASKESİ

Yaklaşık bir buçuk yada iki adet havucu rendeledikten sonra üzerine az bir miktar bal , zeytinyağı ve limon suyu (çok az) ilave ediyoruz. Karışımı bir kap içerisinde güzelce hazırlayıp karıştırdıktan sonra cildimize uyguluyoruz.

Yaklaşık yarım saat sonra suyla temizliyoruz. Bu maske cildimizi yenileyecek siyah nokta , ölü deri ve hasarlı noktaların yok olmasını sağlayacaktır.

Haftada 3-4 kez uygulayabileceğiniz havuç maskesinin cilde hiçbir zararı yoktur. Cildinize hissedebileceğiniz bir rahatlama , ferahlık kazandıracaktır.

KIRIŞIKLAR İÇİN SALATALIK MASKESİ

Soyup rendelediğimiz salatalığı yoğurt ile karıştırıyoruz. Y3eterince eridikten sonra yüze sürülecek kıvama kadar devam ediyoruz. Cildimizi temizledikten sonra uyguluyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra yüzümüzü yıkayıp temizliyoruz.

Salatalık maskesi kırışıklıklarını azaltacak , siyah nokta ve sivilce izlerinden sizi kurtaracak , size hissedilir bir gerginlik kazandıracaktır. Aynı zamanda salatalık maskesinin oldukça besleyici bir özelliği vardır.

Haftada bir kez mutlaka uygulanmalıdır.

YAĞLI VE SİYAH NOKTALI CİLTLER İÇİN LİMON SUYU MASKESİ

Yarım limonu bir kabın içerine sıkıyoruz. Temiz bir pamukla cildimize uyguluyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta limon yakıcı bir özelliğe sahip olduğu için doğal olarak asitlidir. Göz çevremize ve dudaklarımıza değdirmemeye çalışıyoruz.

Limon suyu maskesini özellikle gece uygulamaya da özen gösterin. Yüz değişik hisler uyandırabilir yanma,kaşıntı, gerginlik gibi bunlar doğaldır.

Cildinizi temizlemeden o gece o şekilde uyuyun. Sabah ılık bir suyla maskenizi temizleyin. Yüzünüzün hassaslığına göre uygulama süresini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Limon suyu maskesi cildinizi yakacak yağlı olan yüzünüzü rahatlayacaktır , bu sayede yüzünüzde bulunan sivilce ve siyah noktaları yok edecektir. İçerisindeki C vitamini sayesinde cildi onaracak hücrelerinizi yenileyerek daha genç bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. Limon suyu doğal bir antiseptik etkisi göstermektedir.

Bahsetmiş olduğumuz salatalık maskesi ve yağlı çitler için siyah nokta giderici maskeler sayesinde Evde hazırlanan güzellik maskeleri ile masraf yapmadan hem gençleşin hemde güzelleşin.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder