3 Kasım 2019 Pazar

Saç Rengini Doğal Koyulaştırma Yöntemleri

Saçlarımız fazla işlem gördüğü süreçlerle haliyle yıpranır, yıpranan saçlar üzerindeki boyayı kalıcı olarak tutmaz ve sürekli akarak kendi rengine dönmeye çalışır. Eğer saçlarınız koyu bir renk ise, bu durum saçlarda hoş olmayan görüntülere yol açtığı gibi, kolay kolay da eski haline dönmez.

Yıpranan saçlara yeniden koyu boya işlemi uygulandığında bile istediğiniz tona bir türlü ulaşamaz ve saçlarınız için uyumlu bir görüntü sağlayamazsınız.

Bu durumlarda saçları boya ile değil, doğal yollarla saç koyulaştırma yöntemlerine başvurmak en doğru çözümlerden biridir.

Bu içeriği video olarak dinlemek için sayfanın altındaki video içeriğe baka bilirsiniz.
Saç Rengini Koyulaştırma Yöntemleri

Merak etmeyin, saçları pratik yöntemlerle koyulaştırmak mümkün !

Yöntemlere geçmeden küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum, internet üzerinde yer alan her bilgi kesinlikle doğru değildir. Öncelikle edindiğiniz bilginin daha önce uygulanmış kişilerce önerilip önerilmediği, uygulanan kişilerin elde ettiği sonuçları ve sağlık açısından durumunu mutlaka göz önünde bulundurunuz. Bitkisel ve doğal diye uyguladığınız birçok teknik, saçlarınızın zayıflamasına ve hatta dökülmesine dahi yol açabilir.
Hint yağı ve badem yağı formülü ile saç koyulaştırma

Saç koyulaştırma için en işe yarar formüllerden birisidir, bitkisel yağların hepsinin değil bazılarının saç koyulaştırma etkisi bulunuyor. Ayrıca vereceğim formül rastgele yazılmış yöntemlerden değil, bizzat denenmiş ve işe yarar yöntemlerdendir hanımlar.

Tek kullanımda etki gösterir fakat istediğiniz tona ulaşmak için, birkaç gün arayla tekrar uygulamanız gerekiyor.

Özellikle hint yağı saç koyulaştırma konusunda en etkili bitkisel ürünlerden birisidir, badem yağı saç renginizin kalıcılığını, parlaklığını arttırır ve saçınızı besler. Saç koyulaştırma ve koruyuculuğunu arttırmak için muhteşem bir tekniktir.

Hint yağı ve badem yağı formülü nasıl hazırlanır?

Yarım çay fincanı Hint yağını bir iki dakika kadar ısıttıktan sonra (kaynamaya başlarken) altını söndürün ve ılıklaşması için bekletin. Daha sonra saç diplerinize masaj yaparak Hint yağını yedirin ve bir saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın.

Saçınızı koyulaştırmak için Hint yağı ile masaj yapmadan evvel ılıklaştırdığınız yağın içine birkaç damla badem yağı damlatabilirsiniz. Hem Hint yağının koyulaştırıcı etkisini arttıracak hem de saçlarınızı besleyecektir.

Koyu renge ulaşmak için ceviz kabuğu formülü

Ceviz kabuğu yöntemi ile saç koyulaştırma da denenmiş, etkili yöntemlerden birisidir. Tam olarak saçlarınızı simsiyah yapmaz fakat istediğiniz koyu tona ulaşmanıza son derece yardımcı olur.

Yöntemi uygulamak için yeşil ceviz kabuklarına ihtiyacınız var, normal kahverengi ceviz kabukları hiçbir işe yaramaz. Yeşil ceviz kabukları, olmamış cevizin dış yüzünü kaplayan kabuklardır, her mevsimde bulunmaz. Özellikle bahar aylarında aktarlardan temin edebilirsiniz.

Uygulanması ise basittir, yeşil cevizin kabuğunu cevizden ayırdıktan sonra kaynatıp saçlarınıza uygulayacaksınız. Dikkat edin, ellerini bile boyayabilir, daha sonra bir süre saçlarda tuttuktan sonra güzelce temizlenmelidir.

Karanfil ve su karışımı ile saç koyulaştırma


Karanfilin yoğun etkisi koyulaştırma konusunda işe yarar çözümlerdendir. Uygulanması oldukça basit ve kolay temin edilebilir olması bakımından yararlıdır. İki yemek kaşığı karanfil ve bir bardak temiz su kaynatılıp saçlara uygulanmalıdır. Bu işlem saçlar koyulaşana kadar gün aşırı tekrar edilebilir.

Saç rengi koyulaştırıcı şampuan ve krem gibi ürünler kesinlikle işe yaramamaktadır, gerçekten sonuç veren yöntemleri yukarıda sizlere anlattım. Bu yöntemlerin yanında kahve ile saç koyulaştırma, demli çay ile saç koyulaştırma gibi işlemlerden bahsedenler var.

Bu yöntemler işe yaramazlar, işe yaramadıkları gibi saçlarınızı birkaç yıkamada kaybolacak bir koyuluğa ulaştırarak işe yarıyormuş hissi uyandırarak zamanınızı ve saçlarınızı yıpratırlar.

Saçlarınızı koyulaştırmak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler dışında, kınayı tercih edebilirsiniz. Hint kınalarınında farklı renklerde ürünleri çıktı, siyah ve koyu tonlarını elde etmek için kullanabilirsiniz.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder