1 Kasım 2019 Cuma

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Kadınlarda saç dökülmesi problemi sürekli kendini gösteren başlıca sorunlardan birisidir. Aslında yenilenen saçlar dökülmek zorundadır ve bu sayede kendini yenilemiş olurlar, fakat saç dökülmesi belli dönemlerde aşırıya kaçtığında bir problem olduğunun göstergesidir.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saçlarınızın ciddi derecede dökülüyor ve bu durum artık sizi oldukça rahatsız etmeye başladıysa büyük bir problem ile karşı karşıya kaldınız demektir.

Endişelenmenize gerek yok ! Sorunun nedenini anladıktan sonra, kökten çözmek de bir o kadar kolay olacaktır.

Saç dökülmesinin nedenleri ve tedavisi hakkında detaylı bilgiye bu makalemizde yer verdik.

Saçlar üç şekilde gelişim gösterir. Dinlenme, uzama ve gerileme olarak. Saçlar dinlenme aşamasında iken dökülmeye başlar. Ancak günde 100 tel kadar dökülmesi gayet normaldir. Şayet daha fazla dökülüyor ise, dökülmenin nedenini araştırmak gerekir.
Saçlar neden dökülür ?

Saç dökülmelerinin birden fazla sebebi olabilir, bunu iyi araştırmalı ve vücudunuzu iyi dinlemelisiniz. Bu sayede sorunun temelini bulabilirsiniz. Sorunun temelini kendiniz belirleyebileceğiniz gibi, ne olursa olsun bir doktor gözetiminden geçmeniz mutlaka gereklidir !

Yoğun Stres ve Sıkıntı Saç Dökülmesine Neden Olur

Bazı dönemlerinizde hayatınızdaki olumsuz olaylar sizi yoğun bir stres ve depresyon dönemine sokmuş olabilir. Hayatınızda sevdiğiniz birisi hayatını kaybetmiştir yada eşinizden boşanma aşamasına gelmiş olabilirsiniz. Bu gibi durumlar sizi aşırı negatif hallere sokacağından dolayı, vücudunuzun zayıflamasına güçsüzleşmesine neden olur.

Güçsüz vücutta sorunlar sırasıyla kendini gösterir, yoğun saç dökülmeleri, zayıf ve kırılgan tırnaklar, halsizlik ve çabuk hastalanma gibi durumlar ortaya çıkar. Bu durumu atlatmak kolay değildir, psikolog desteği almak gerekebilir.

En önemli çözüm yolu, vücudunuzu asla bırakmamak, hayata tutunmak ve güçlü olmaya çalışmaktır.
Demir Eksikliği Saç Dökülmesine Neden Olur

Kadınlarda demir eksikliğinin başlıca göstergelerinden birisi saç dökülmesidir. Saçlarınız yoğun derecede dökülmeye başladıysa, kan değerlerinizi bir kontrol ettirmenizde fayda var. Eğer demir eksikliğiniz var ise mutlaka önlemini almalı ve saç dökülmesi sorununuza bir çözüm bulmalısınız.

Saç dökülmesine maruz kalmamak ve saç dökülmelerini normal seviyelere düşürmek için sağlıklı ve düzgün beslenme son derece önemlidir. Çeşitli yemekler yemek, meyve – sebze tüketimini arttırmak vücudunuzu zinde ve sağlıklı tutacaktır. Dolayısıyla vücut içerisindeki değerleriniz normal seviyelerde olur.

Bilinçsiz Diyet Yapmak Saç Dökülmesine Neden Olur

Yazımız içerisinde saç dökülmelerinin başlıca sebeplerinin vücudun güçsüzleşmesi olduğunu anlamış olmalısınız. Bilinçsiz yapılan diyetlerde vücudunuzun direncinin kırılmasına ve zayıflamasına neden olur. Bu sebeple saç dökülmelerinde ciddi derecede bir artma ile karşılaşabilirsiniz.

Diyet yaparken uzman doktor tavsiyesine uyarak, sağlıklı bir diyet en doğru seçim olacaktır. Diyet yapacağım derken kan değerlerinizin düşmesi sadece saç dökülmesi değil ! birçok ciddi hastalığı da davetiye çıkaracak türden riskli bir harekettir. Sağlam ve dinç bir vücut sorunsuz bir hayat demektir, unutmayın !

Yanlış Saç Bakımı Saç Dökülmesine Neden Olur

Saç dökülmesi dendiği zaman en önemli etkenlerden biri de saç bakımlarıdır. Saçlar hassas diyebileceğimiz bölgeler arasına girer ve günlük bakım ihtiyaçları vardır. Bu bakımları gelişigüzel bir şekilde değil, bilinçli ve doğal yollar üzerinden yapmak çok önemlidir.

Bilmediğiniz şampuanlar, yalan reklamlar ile şişirilmiş saç kremleri ve saç dökümünü önleyici ürünleri kesinlikle kullanmayın. Bilinç bir tüketici olun ve herhangi bir ürünü saçınızda kullanmadan önce detaylı bir araştırma yapın. Bu ürünü daha önce kullanmış tüketicilerin yorumlarını okuyun, doktorunuza danışın. Gerekirse eczanelere sorun ve öğrenin, bilgisizce kullanmak geri dönüşü çok zor olan sonuçlar doğurur.

Ayrıca şunu da bilmelisiniz ki !

Saçlarınız sağlıklı ve güçlü olduğu sürece, hiçbir ilaç ve saç dökülmesini engelleyici ürün kullanmanıza gerek kalmaz. Bu yüzden ipinizi sağlam tutun ve bu tür hareketlere girmeyin.

Şampuan seçimlerinizi de sabit tutmaya çalışın. Sürekli değiştireceğiniz şampuanlar saçınıza ciddi derecede zararlar verir. Çünkü şampuanların içerisinde belirli kimyasal maddeler bulunur, ve siz şampuan değiştirdikçe farklı farklı zararlı kimyasal maddeleri saçınıza uygulamış olursunuz. Böylece saçlar kırılganlaşır ve zayıflar.

Şampuan kullanırken doğal ürünleri göz önünde bulundurun. Fiyatları pahalı olabilir, fakat tercihlerinizi bunlardan yana kullanın. Saç için oldukça iyi gelen doğal ürünler var. Mesela sarımsak özlü şampuanlar mükemmel ürünlerdir, saçınızı güçlendirirler. Doğal özlü ürünler diğer sanayi ürünlerinden daha iyidir.
Saç Dökülmesi Nedenleri ve Doktor Tedavisi

Sevgili okurlarım, saç dökülmelerinin sebepleri yanlış şampuan seçimleri, stres ve bilinç vücut zayıflığı olmakla birlikte, çok ciddi olabilecek sağlık sorunları da olabilir. Bundan dolayı saç dökülmelerini sıradanlaştırıp geçiştirmeyin, Allah korusun bu sorun geri dönüşü olmayan sağlık problemlerinin habercisi dahi olabilir. Çünkü zayıflayan vücut ilk olarak etkisini tırnaklara ve saçlara uygular, yani bir başlangıç belirtisidir.

Saç dökülmesinden dolayı tedaviye başvuran kişilerde ilk olarak el muayenesi yapılır. Daha sonra dökülmeye bir hastalığın yol açabileceği düşünülüyor ise bazı tetkikler yapılmaktadır.

Gerek görüldüğü durumlarda deri biyopsisi de yapılmaktadır. Ayrıca saç çekme testi yapılarak saç tellerinin yapısı incelenmektedir ve saç dökülmesi nedenleri araştırılmaktadır.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder