3 Kasım 2019 Pazar

Saç Derisi Problemleri Nelerdir?

Saç Derisi Problemleri Nelerdir?

Bir çok nedene bağlı olarak bu yaralar vücudumuzda görünmektedir. Mantar elemanları olarak bilinen Malezya bulunmasına bağlı olabilir ve bunun dışında belli başlı bir çeşit deri hastalıklarında yaraya benzeyen lezyonlar ve kepeklenmeler oraya çıkabilmektedir.

Sedef hastalığını hepimiz az çok biliriz. Bu hastalık üzerinde daha kalın görünebilir veyahut kepeklenme olmasa bile daha kalın kepeklenme tarzında görülebilir.

Kepeklenmeye yol açacak olan bir çok çeşitli hastalıklar bulunmaktadır. Bu etkenler bazen saç dökülmesine kadar yol açabilir. Ama şunu bilmeliyiz ki asla ve asla egzama ve mantar gibi hastalıklara bağlı olarak saç dökülmesi yaşanmaz.

Sizler eğer ki kafanızda saç kepeklenmesi veya kızarıklık fark ederseniz hemen bir hekime başvurmalısınız. Kendi kafanıza göre hareket kesinlikle etmemelisiniz.

Saç derisinde en çok görülen sorunlardan bahsedecek olursak eğer; saçlı bir derice kepeklenme/yağlanma sıklıkla dile getirilen bir şikayettir. Bir de bunun şiddeti kullanılan ürünlere ve kişilere göre değişkenlik göstermektedir.

Kimi insan çok hafif ince kepek halinde bunları dökerken, kimileri ise bol miktarda dökmektedir. Saç diplerinde bulunan kuruluğa göre yaşanmaktadır bu olay. Bu durum genellikle ağustos ayları zamanında gerçekleşmektedir.

Seboreik egzama olarak bilinen bir çeşit egzama türü sebebi ile de kafa derimiz de kepeklenme olabilir. Yüz göğüs ve sırt bölgelerinde oluşan lezyonlarla beraber deri diplerinde hafif kızarıklıklar şeklinde de görünebilir. Seboreik genellikle insanlarda stres ve sinire bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder