3 Kasım 2019 Pazar

Saçını Sarıya Boyatmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Doğuştan esmer, kumral ya da kızıl saçlı kadınlar sarışın olmayı tercih edebilir.

Öncesinde bu saç rengi bizim için ne kadar kullanışlı ve bize yakışır mı gibi sorulara yanıt aramalıyız.

Bu yazımızı sarışın olmak isteyen ve saçını sarıya boyamak isteyenler için öneriler sunarak hazırlamak istedik. İşte, altın değerindeki o tavsiyeler ve sarışınlık kullanım kılavuzu…


Bu Tavsiyeleri Okumadan Saçınızı Sarıya Boyamayın!

Esmer kadınlar saç rengi koyu tonlarda ya da kumral olanlar için saçları sarıya boyamak biraz daha zordur. Daha uzun işlemlerden geçmek gerekecektir. Önce saçı açarak birkaç kat boya uygulayarak bu işlem gerçekleşebilir.

Kumral ya da esmerlerin tamamen sarışın olabilmesi için açıcı ürünler kullanması ve ardından tek bir boya değil birkaç tur boya sürerek bu adımları uygulaması lazım. Bunun yerine hafif bir sarılıkla ve birkaç ışıltıyla yetinmek isteyenle ombre ve balyaj yaptırmayı düşünebilir.

Saçınızı açarken kullanacağınız ürünlerin saç yapınıza zarar vereceğini bilmelisiniz. Saç kaliteniz düşecek, incelme, yanma, kopma, çatallanma olacaktır. Bu ürünleri mümkün olabildiğince kaliteli seçmenizde yarar var. Protein içeren açıcılar saçlarınızı besler ve istediğiniz doğal renge ulaşmanızı sağlar.

Sarışın olmadan önce doğru renk tonuna karar vermek çok önemlidir. Ten renginize en uygun sarıyı seçmelisiniz. Aynada kendinize baktığınızda memnun olmak istersiniz. Keskin bir dönüşüm yerine önce saçınızı açıp ışıltı verebilirsiniz.

Sarı saçın bakımı daha zordur. Sarışın kadınlar daha sık saç bakımı yaptırıyor, hatırlatalım. Uzman tavsiyesi verecek olursak; saçınızı sarıya boyamadan önce saçlarınızı yıkama malısınız. Yıkamayla boyama arasında en az 2 gün bırakılmalı. Böylece saçınızın üzerinde koruyucu yağ tabakası olacak ve diplerin zarar görmesini engelleyecek.

Boyama işlemini kuaförünüze emanet edecekseniz, çok iyi ve işinde başarılı bir kuaför bulmanızda fayda var. Onunla iyice konuşup hayalinizdeki görünümü anlatmalısınız.

Sarışın olmak isteyip de sonunda hayal kırıklığına uğrayıp pişman olanlar var. Saçlarda yanmalar, farklı renkler gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sonuç olarak doğru bir şekilde sarışın oldunuz.

Şimdi de sırada doğru saç bakımı var.


Organik boyalarla bile boyansa saçlar bir miktar zarar görecektir. Haftada bir kez nemlendirici maske uygulamalı ve sarı saçlara özel üretilen şampuan ve saç kremlerini kullanmalısınız. Cilt tonu koyu olan kadınlar sıcak renkleri, renkli gözlü kadınlar ise soğuk renkleri tercih etmelidir. Kaşları da saça yakın bir tona çekmek doğru olacaktır.

kaynak:https://www.kadingibi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder