20 Ekim 2019 Pazar
AĞIZ KOKUSUNU GİDEREN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
Ağız kokusu bireylerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bir sorundur.
Dış
görünümünüz için pek çok şey yapıyorsunuz peki ağız sağlığınız için neler yapabilirsiniz?
C Vitamini
C Vitamini içeren çilek, portakal ve kavun gibi meyveler ağızda bakteri üremesine karşı savaşırlar.
C vitamini içeren besinler tükürük üretimini uyararak bakterilerin diş ve dişeti üzerinde birikmesini önleyerek bakterileri en aza indirir.
Sebzeler
Plak oluşumunu en aza indirmeye yardımcı başka bir şeyde sebzelerdir. Kereviz ve havuç gibi sebzeleri çiğneyerek tüketmek çok iyidir. Ağız sağlığının sürdürülmesine yardımcı olmanın yanı sıra vücut sağlığımızı da korur.
Otlar
Sadece yemeklerde baharat olarak kullanıldığını düşünsekte otlar aynı zamanda nefesimizi tazelemek ve tatlandırmak için kullanılabilir.
Maydanoz, nane, biberiye bu otlardan bir kaçıdır. ayrıca bu bitkiler hazmı kolaylaştırarak ağız kokusunu önlemede iki kat daha etkindirler.
D Vitamini
D Vitamini açısından zengin besinler de dişlerde bulunan bakteriler ve plakla mücadele ederler. D Vitamini peynir, süt, ve yoğurt gibi günlük tükettiğimiz gıdalarda bulunur.
Ağız kokusuna neden olan bakterileri ortadan kaldırmak için aktif kültür ve vitamin içerdiğinden yoğurt büyük ölçüde faydalıdır
Yukarıda saydığımız gıdalar ağız kokusunu ortadan kaldırmak için çalışan özel gıda grupları ve türleridir. Bunlar tek başlarına kullanılabileceği gibi doğru ve dengeli beslenme içinde dahil edilmelidirler
Su
Yeterli su
alımı vücudumuz için gerekli olduğu kadar, ağız sağlığı içinde çok önemlidir.
Su ağızda dişler arasındaki yiyecek kalıntılarını temizler
Etiketler:
Ağız kokusu,
Ağız kokusu giderme,
Ağız kokusu sorunu,
Yaşam-Eğlence
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder