27 Ekim 2019 Pazar

LİMONU HİÇ BU AMAÇLA KULLANMIŞ MIYDINIZ?


Kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağacın meyvesi olan limon, sadece tat verici özelliğe sahip değil; bizler için şaşıracağınız pek çok yararı var.

Limon denilince ilk aklınıza gelen salatalara, çorbalara ve pek çok yemeğe sıktığımız suyu olsa da, limonun kabuğunun rendesinin bile kullanım alanı ve faydası var.

Ilık limonlu bir bardak su, size daha rahat bir nefes ve balgam azaltıcı olduğundan rahatlama verir. Bu karışımı daha etkili hale getirmek için, bir kaşık bal ekleyin.

Limonlu ballı ılık su ise, boğaz ağrısı ve diğer solunum sorunlarına iyi gelir.

Abur cubur yemek, yapay tatlandırıcılı gıdalar yemek, kanınızda toksinlerin birikmesine neden olur. Bu toksinleri dışarı atmak ve kanı temizlemek için her gün limonlu su için.

Dişleri beyazlatmak için karbonat ile limon suyunu karıştırarak fırçalamak iyi bir çözümdür. Karbonat lekeleri temizlerken, limon suyu bir ağartma etkisi yaratacaktır.

Limon suyu sitrik asit içeriği ile bakterileri ve ağzınızdaki mikropları öldürür. Taze bir nefes için, ağzınızı limon suyu ile çalkalayın.

Tırnaklarınızı aydınlatmak ve beyazlatmak için, ellerinizi 10 dakika
boyunca limon suyunda bekletin. Ayrıca tırnakları limonla ovmak da benzer bir etki yaratır.
Ilık limonlu su vücudunuzdan toksinleri atarken, aynı zamanda sindirim sisteminizi de temizler. Bu nedenle hazımsızlık ve kabızlık gibi yaygın sindirim sorunlarında limonlu su içirin.

Limon suyu antioksidan bir meyvedir ve kalorisizdir. Bu nedenle cilt hasarları ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin üretimini azaltmaya destek olur.

Limon suyunu biraz suyla karıştırın ve yüzünüzü bu karışımla temizleyin. Sadece yüzünüzü temizlemekle kalmaz, ölü deriyi de temizler. Sivilce ve siyah noktaları iyileştirmek için, doğrudan limon suyu da damlatabilirsiniz.

Kurumuş ve pul pul görünen dirsekler için çözüm yine limonda saklıdır. Limonla dirseklere peeling uygulayabilirsiniz.

Limon suyu kepekten kurtulmak için de kullanılabilir. Limon suyuyla saç derisine masaj yapın ve saçınızı durulayın. Bir hafta düzenli olarak yaparsanız, kepekten kurtulursunuz.

Elma, armut gibi meyveleri kestikten sonra kararmaması için, üstlerine biraz limon sıkmanız yeterli olacaktır.

Çöpünüzün kötü kokmasını engellemek istiyorsanız, çöp torbanızın içine birkaç limon dilimi ve kabuğu atın.

4 yemek kaşığı limon suyunu bir fincan suyla mikrodalgada kaynatın. Mikrodalga fırını bununla temizleyin. En ucuz ve kolay yollu temizlik ve sterilazyon sağlar.

Limon suyu, kıyafetlerdeki ter lekelerini çıkartmak için en ideal çözümdür. Limon suyuyla lekeleri fırçalayın ve ardından yıkayın.

Limon suyu ve karbonhidratı karıştırarak narin kıyafetlerin beyazlatılması işleminde kullanabilirsiniz. Narin giysilerinizi yıkamadan önce bir saat bu suda bekletin.

Son olarak bu sıcak havalarda en iyi ferahlatıcı olarak içebileceğiniz bir limonata tarifi de verelim istedik.. 8 limon, 2 su bardağı şeker, 1-2 bardak soğuk su ve buzu hazırlayın.
Limon kabuklarını rendeleyin ve üzerine şeker ilave edin. Rendelediğiniz limonların suyunu da sıkın ve üstüne ekleyin. İyice karıştırın ve birkaç saat bekletin. Sonra karışımı süzgeçten geçirin ve su ilave edin

Dilerseniz içine nane yaprakları ve meyve parçalarıyla birlikte buz ilave edin. Afiyet olsun

kadin.tr.msn.com dan alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder