27 Ekim 2019 Pazar

BATIKLARDAN KURTULMAK İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Batıklar, birçok kadının büyük problemleri arasındadır. Ağdadan sonra ortaya çıkan batıklar, kaşınma, kararma ve yara gibi sorunlara yol açarlar.

Sizlere ilk tavsiyemiz; kulaktan kulağa dolaşarak yaygınlaşan jiletle tıraş etme önerisine kesinlikle kulak asmayınız. İkinci olarak ise; bacaklarınıza bol bol kese yapmanızı ve mümkün olduğu kadar az epilasyon aleti kullanmanızı öneriyoruz.

Suna Dumankaya’nın Kekikli Özel Karışımıyla Batıklardan Kurtulma
Malzemeler:

1 kahve fincanı kahve telvesi
Yarım kahve fincanı himalaya tuzu
1 tatlı kaşığı kekik yağı
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon yağı

Yapılışı ve Uygulanışı:

Hazırladığımız malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı batık oluşan bölgelere yayarak sürüyoruz. Bir süre sonra batık kılınız yumuşayacak ve batık kılınız yavaş yavaş yüzeye çıkacaktır. Suna Dumankaya bu karışımı her ağda veya epilasyon öncesinde kullanmanızı tavsiye ediyor.

Batıklar için Karbonat Maskesi
Malzemeler:

1 çorba kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
Limon suyu
Yapılışı ve Uygulanışı:

Küçükce bir kapta karbonatla yoğurdu karıştırın. Daha sonra duşa girip bacaklarınızı güzelce keseleyin. Duştan çıkıp bacaklarınızın nemini aldıktan sonra kaşırımı bacaklarınıza uygulayın. Karışımı bacaklarınızda 15 dakika bekletip kurulayın ve ardından limonlu suyla bacaklarınıza masaj yapın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir. Zamanla bacaklarınızdaki batıkların kaybolduğuna şahit olacaksınız.

Ponza Taşı (Topuk Taşı) ile Batıklardan Kurtulma
Ponza taşı (halk arasında topuk taşı olarakta bilinir) ile hem bacaklarınızdaki batıklardan kurtulabilirsiniz hem de pürüzsüz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu taş genellikle tüm evlerde bulunur ama evinizde yoksa eğer aktarlardan küçük bir ücret karşılığında alabilirsiniz.

Gelelim ponza taşıyla nasıl batıklardan kurtulup pürüzsüz bir görünüme sahip olabileceğimize.

Epilasyon sonrasında veya herhangi bir günde topuk taşını elinize alıyorsunuz ve bacaklarınıza aşağı-yukarı, daireler çizerek ve acıtmadan sürüyorsunuz. Bu işlemi yaparken bacaklarınızdaki ölü derinin pul pul döküldüğünü göreceksiniz. Ponza taşıyla hem batıklardan kurtulacak hem pürüzsüz bir cilde sahip olaca hem de kıl dönmelerine çözüm bulmuş olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder