27 Ekim 2019 Pazar

DOĞAL ŞEKER NEDİR?, YAPAY ŞEKER NEDİR?

Tüm doktorlar ciltteki problemi şeker ve karbonhidratlara bağlıyor

Bu alanda araştırma yapan ve sizlere öneri sunan doktorların aynı fikirde olduğu ortak noktalara baktığımızda, vücudun istikrarlı şekilde yüksek kaliteli proteine ve doğru yağlara ihtiyaç duyduğunu söylediklerini görürüz.

Özellikle bizde bağımlılık yapan şekerin içerisinde yer alan zararlı karbonhidratlar cildimizin en büyük düşmanıdır. Kırışık önleyici yiyeceklere baktığımızda kiraz, vişne, greyfurt, armut, erik, şeftali ve portakal gibi meyveleri görürüz. Hem onarıcı hem de destekleyici olan proteinler, özellikle somon gibi balıklarda bolca bulunuyor. Yiyeceklerin dışında cildimizin sağlığı için sigara ve alkolden uzak durmalı, gün içinde 8-10 bardak su içmeliyiz.

Doğal şeker ile yapay şeker kavramlarını birbirine karıştırmayalım

Doğal şeker, meyvelerde bulunan “früktoz”dur. Şeker kamışı ve pancarından işlenerek elde edilen şeker ise “glikoz”dur.
Glikoz, vücut çalışması için gerekli olan enerji kaynağıdır ama bizlerin bünyesi alınan besinlerin glikoza dönüştürülmesi ve kullanılması yönünde tasarlandığından, bu doğrudan alım sistemini bozmaktadır.

O yüzden hem cildiniz hem sağlığınız için doktorlar tamamen doğal oldukları için sebze ve meyveleri önerirler. Sonuçta yapay olarak vücuda aldığımız şekerden ne kadar uzak durabilirsek o kadar güzel bir vücuda sahip olabiliriz. Bunun için de hazır besinlerden, tatlılardan, pasta, poğaça, börek ve kurabiyelerden, un, yağ ve şekerden üretilmiş yiyeceklerden uzak durmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder