27 Ekim 2019 Pazar

PORTAKAL KABUĞU ALT KISMINDAKİ BEYAZ KISIM HESPERİDİN DEPOSU


Turunçgiller portakal-limon-greyfurt-mandalina-bergamut gibi narenciye bitkileri içine alan ailenin genel adı.
Vitamin C kaynağı olarak tanıdığımız bu meyveler aslında posası ile tüketildiğinde insan sağlığına vitamin C kadar faydalı başka besin öğeleri de sunuyor.

Turunçgil segmentleri arasıdaki beyaz lifleri, zarları ve kabuk altındaki süngerimsi dokuyu atarken bir daha düşünmenizde fayda var.

Sulu doku dışındaki turunçgil meyvelerde bulunan bu yumuşak lifli parçaları ayırırken aslında iki önemli fitoterapik faydalı maddeyide atmış oluyoruz.
Bunlardan birincisi pektin. Kolon sağlığı, kolesterol kontrolü, kan şekeri yönetimi gibi konularda çok faydaları olan bir lif.

Diğeri ise çok değerli bir antioksidan ve antienflamatuar HESPERIDIN.

Turunçgil meyvelerin kabuk alt kısmında ve segment arası liflerde bol miktarda bulunan bu faydalı maddeyi meyveyi posasından ayırdığımız her durumda özellikle “taze meyve suyu” hazırlarken beslenmeden uzaklaştırıyoruz.

Hesperidin kendisi anti-enflamatuar ve antioksidan olmakla beraber vitamin C nin kullanımında da vücuda yardım ediyor.

hesperidin ayrıca doğal bir anti-histamin yani alerji semptomlarının giderilmesinde doğal yardımcı ve anti-lipidemik, kan yağları ve fazla kolesterolin yönetiminde destek.

Hesperidin in doğal anti-histamin özelliği saman nezlesi semptomlarını hafifletici doğal destek vermesi nedeniyle bahar aylarında özellikle faydalı.

Besin desteği olarak konsantre miktarlarda kapsüllenmiş olarak eczanelerden temin etmenizde mümkün.

Konsantre hesperidin kapsülleri düzenli kullanıldığında damar esnekliğini koruyucu, damar duvarlarının tonlanmasına yardım edici faydaları var. Bu özelliği ile varislerde ve kılcal damar problemlerinin önlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir besin desteği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder