27 Ekim 2019 Pazar

SİNDİRİM SİSTEMİ ŞİKAYETLERİNİZ İÇİN BİR KAÇ BASİT TAVSİYE

Sindirim sistemi tıpkı vücudumuzun diğer kısımları ve sistemlerinde olduğu gibi hayati önemi olan ve hastalanılması neticesinde hayat kalitesini etkileyebilen bir vücut bölümüdür.

Sindirim sisteminin korunması için bazı basit kurallara uyulması büyük ölçüde yardımcımız olacaktır.

Stres mide sağlığını kötü yönde etkileyen önemli bir sorundur. Stresli olduğunuzu hissettiğinizde çinko almanız mideyi stresin neden olduğu asitlere karşı başka hiçbirşeyin yapamayacağı kadar koruyacaktır.

Mide şikayetlerini gidermek için süt içmeyin. Bu sorunu daha da kötüleştirecektir. Bunun yerine özel olarak formüle edilmiş anti-asit tabletleri ve solüsyonlarını kullanın.

Sindirim sistemi problemlemlerinizi gidermek için doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmayın. Antibiyotik kullanımı sindirim sisteminizdeki zararlı bakterileri öldürdüğü gibi faydalı olan bakterileri de öldürecektir.

Ayakta yemek yemeyin. Ayakta yenilen yemekler daha hızlı yemeye, iyice çiğnemeden yutmaya ve bunlar da hava yutarak hazımsızlığa neden olur.

Gazınız olduğunda sıcak içecekler içmeyin. Sıcak içecekler bağırsakları genişleterek gazın daha fazla hareket etmesine neden olacaktır.

Hergün büyük tuvaletinizi yapamıyorsanız üzülmeyin. İnsanların sadece yüzde altmışı hergün düzenli dışkılamaktadır. Haftada 3 ve daha üstünde tuvalete gitmek normaldir. Bundan daha az sayıda tuvalete gidiliyorsa o zaman endişelenmek gerekir.

Gıdaları iyice çiğneyin. İyi çiğnenen gıdaların doğru ve sağlıklı olarak sindirilme şansı çok daha yüksektir.

Kabızlığı önlemek için bol miktarda su içilmelidir. Dışkının yüzde 70′i sudur. Kabızlığın en önemli nedeni yeteri kadar su içmemektir.

30 yaşını geçen her insan periyodik sürelerle bağırsaklarını temizletmelidir. Kolon temizliği adı verilen bu işlem sonrası sindirim sistemi tazelenir ve düzgün çalışır.

Düzenli olarak yoğurt yiyin. Sade ya da istediğiniz meyvelerle zenginleştirerek sıkıcı olmaktan kurtardığınız yoğurt sindirim için dost bakterileri size sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder