20 Ekim 2019 Pazar

UCUZ TEREYAĞI VE MARGARİNİN ZARARLARI

Margarin İlk olarak 1. Dünya Savaşı'nda cephede savaşan askerlere ucuz tereyağı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir yöntemdir. Ancak günümüzdeki bilimsel çalışmalar bu katı yağın insan sağlığına çok zararlı olduğunu ortaya koymaktadır.
Üzerinde tamamen bitkisel bir yağ olduğu ve Omega kolesterol içerdiği yazsada, margarinler kalp damar sağlığını tehdit ederler.

Bu arada içerdiği doymuş yağ oranı tereyağı ile karşılaştırıldığında daha yüksek ve daha zararlı orana yükselir.
Tereyağı ile karşılaştırıldığında margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırmaktadır.

Margarinin zararlarını özetlemek gerekirse:

Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır.
Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)
Anne sütünün kalitesini düşürür
Bağışıklık sistemini zayıflatır
Pankreasın İnsülin tepkisini azaltır ve şeker hastalığına yol açar.

Her ne kadar üzerinde tamamen bitkisel kaynaklı olduğu ve kolesterolsüz olduğu belirtilmiş olsa da, margarin çok zararlı bir yağdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder