Kamp yapmak hem daha ekonomik bir tatil seçeneği hem de farklı bir tatil konseptidir. Denize kıyısı olan ormanlık alanlar için Türkiye’nin en iyi kamp alanları diyebiliriz. Doğa ile iç içe yaşarken aynı zamanda tuzlu suyun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, Fethiye Muğla
Kelebek Vadisi Fethiye’nin Faralya Köyü’nde yüksek tepelerin arkasında kalarak kendini korumuş bir doğa harikası. 8 Şubat 1995 yılında 1.derece sit alanı ilan edilmesiyle imara kapandı. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevreli vadi ismini 80’den fazla barındırdığı kelebek türünden almaktadır. Kelebekler vadisinde koy turları oldukça meşhur. Samanlık, Şövalye Adası, Akvaryum, Dalyan, Hillside, Kızılada ve Çalış Plajlarını kapsayan birçok tur mevcuttur. Kelebek Vadisi yapısı gereki dağ yürüyüşü ve tırmanış sporlarına da bünyesinde yer vermektedir. Kelebek Vadisinde kamp yapmak için vadide kamp işletmesi bulunmaktadır. Kamp işletmesinde çadır ya da bungalov tarzı evleri tercih edebilirsiniz. Kamp alanında duş, su, tuvalet ve elektrik mevcuttur.
Cunda Adası Ada Camping Kamp Alanı, Ayvalık Balıkesir
Cunda Adasına gittiğinizde çadır kurabileceğiniz kamp alanlarını sorduğunuzda size ilk tavsiye edilen Ada Camping’dir. Kamp alanı oldukça uzun bir sahil alanına sahiptir. Birçok kişinin zevkine hitap ettiğinden çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Hazırlıklı gelmiş iseniz çadırınızla burada çok keyifli bir tatil geçirmeniz mümkündür.
Çadır Dışında Kampta Nerede Kalabilirim?
Çadırınız yoksa kamp alanında bungalovlar, bahçe düzenine sahip oda olarak hizmet veren karavanları da kiralamanız mümkündür. Çadır hayatı bana göre değil diyorsanız bu seçenekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.
Cunda Adasında Nerelerde Yemek Yenir?
Kamp alanında kendin pişir kendin ye mantığı ile hareket etmeniz mümkündür. Aynı zamanda kamp yeri bir tesis tarafından işletildiği için bu işletmede de kahvaltı, öğlen, akşam yemekleri seçeneklerini bulabilirsiniz. Ancak çadır kuruyoruz ona göre bir yemek düzeni oluşturalım diyenlerdenseniz mangalınız, semaverinizi de temin edip keyifli zamanlar geçirmeniz mümkündür.
Cunda Adasında Kamp Alanına Giriş Ücretli midir?
Kamp bir tesis tarafından işletildiğinden girişler ücretlidir. Karavan ve normal araba ücretleri değişmektedir. Her yaz ücret tarifeleri değişiklik göstermektedir. Kamp alanında eşsiz doğa manzarasının tadını fazlasıyla çıkartmanız mümkündür. Uzun doğa yürüyüşleri sonrasında çayınızı yudumlayıp dinlenmenin tadına varabilirsiniz. Hemen sahil kenarında olması yüzmek için fazla yol yürümediğiniz için avantaj olabiliyor.
Cunda Adasında kamp yapabileceğiniz yerler sınırlı sayıdadır. Her yer pansiyon, butik otel tarzında konaklama seçeneği içerdiğinden bu şekilde kamp alanları arayanlar için sınırlı sayıda seçenek bulunmaktadır. Tesis sayısı az olsa da yine de kamp severler bu alanları fazlasıyla doldurmaktadır. Çadır hayatını sevenler için oldukça konforlu bir düzene sahip olan tesiste zorunlu ihtiyaçlarını karşılamanız içinde size alışveriş yapabileceğiniz market tarzında ufak bir alış veriş yeri bulunmaktadır. Bu da çadır hayatını seven ancak yine de alış veriş seçeneği de arayanlar için oldukça iyi bir fırsattır. Cunda da kamp yerlerinde aranılan en büyük özellik sahil kenarına yakın olmasıdır. Bu kamp alanı sahile yakın olduğundan denize girmek için fazla yol yürümenize gerek bulunmuyor. Yemeğinizi yedikten sonra kısa bir yürüyüşten sonra sahil kenarına inip yüzme imkanına sahipsiniz. Ada Cambinge giriş ücreti 25 TL ancak bu ücret karavan ve arabalar için farklılık göstermektedir. Hesaplı bir tatil istiyorum, ne yiyeceğime kendim karar vermek istiyorum, otellerden sıkıldım biraz temiz hava alıp kamp hayatını yaşamak istiyorum diyorsanız bunun için Ada Camping’de birçok seçenek mevcut. Hazırlıksız gelip çadırda kalmaya karar verenler içinde çadır alabilme imkânı bulunmaktadır.
Detaylı bilgiler : https://www.nerelergezilir.com/cunda-adasinda-kamp-yapilabilecek-alanlar/
Ada Camping Cunda adasının arkasında denizin en temiz olduğu yerde bulunan kamp alanıdır. Ada Camping kamp alanında ister çadır ister karavan ile konaklayabilirsiniz. Arzu etmeniz halinde ahşap bungalov tarzı evlerde kalabilir ya da karavan kiralayabilirsiniz. Cunda adası sahip olduğu doğal güzellikler ve turistik olanakları ile Ege’nin en hareketli adasıdır. Cunda sahili, âşıklar tepesi, Sevim ve Necdet kent kitaplığı, Taksiyarhis Kilisesi (Rahmi M.Koç Müzesi), taş kahve, despot evi, ayışığı manastırı, tımarhane adası mutlaka görülmeden gelinmemesi gereken yerler arasındadır.
Bozcaada Ada Camping Kamp Alanı, Bozcaada Çanakkale
Bozcaada Ada Camping adada bulunan tek kamp alanıdır. Denize yürüme mesafesinde olan kamp alanında bungalov tarzı ahşap ev ya da çadırda kalmayı tercih edebilirsiniz. Kampta ortak kullanımda 8 duş ve 8 tuvalet bulunmakta olup gün boyu açık kafeteryası mevcuttur. Kamp konaklayanlar hariç günü birlik gelenlere de ev sahipliği yapmaktadır. Bozcaada’ya gidildiğinde görülmesi gereken yerler listesinde rum meyhanesi, Bozcaada kalesi, Bozcaada müzesi, şarap fabrikaları, Polente feneri, rüzgârgülleri, ayazma manastırı, Meryem ana kilisesi ve Bozcaada plajları gelmektedir.
Bozcada büyük şehirlere yakınlığı ve sakin olması sebebiyle birçok tatilci tarafından tercih edilen bir yerdir. Bozcaada’da kamp yapılabilecek alanlar oldukça sınırlı sayıda bulunduğundan çadır hayatından hoşlananlar için çok fazla bir seçenek bulunmamaktadır.
Bozcaada’da Kamp Yapabileceğim Yerler Nerelerdir?
Pikamp kamp alanı Bozcaada’nın merkezine çok fazla uzak olmadığı için birçok tatilci tarafından tercih edilen bir mekândır. Sahil alanına yakınlığı sebebiyle tatilciler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Birçok kampçının keşfiyle oluşmuş bu mekân kum üzerinde bir sahile kurulmuş. Herhangi bir tesis tarafından işletilmediği için giriş için bir ücret ödemenize gerek bulunmamaktadır. Çadırlarınız, kamp hayatı için olması gereken eşyalarınız yanınızda ise ve kamp için ayrıca bir ücret ödemek istemiyorsanız burası tam size göre bir tatil yeri. Üstelik yüzmeyi sevenler için de denize çok yakın. Yüzmek için çok uzun mesafe yürüyüş yapmanıza gerek yok. Bu kamp alanı Bozcaada’nın merkezine de çok yakın mesafede bulunuyor. Herhangi bir kişisel ihtiyacınız olduğunda merkeze gitmeniz buradan çok kolay olmaktadır. Bu sebeple de tatilciler arasında çok fazla tercih edilmektedir.
Bozcaada’da bir diğer kamp alanı Ada Camping’dir. Diğer kamp alanına göre şehir merkezine biraz daha uzaktır. Sahil mesafesi de oldukça fazladır. Yani denize girmeniz için biraz yürümeniz gerekecektir.
Bozcaada Kamp Alanlarına Giriş Ücretli midir?
Ada Camping kamp alanı için giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Bir işletme tarafından işletildiği için buraya bir tesis kurulmuş bu nedenle ziyaretçiler için belirli bir ücret alınmaktadır. Araba ve karavan fiyatı ayrı hesaplanmaktadır. Yani arabayla girerseniz ücret farklı, karavan ile girerseniz farklı ücret ödemektesiniz. Yaklaşık ücret günlü 40-45 TL gibi bir tutardır. Hesaplı bir şekilde tatil yapmak isteyenler için çok iyi bir fırsat olmaktadır.
Bozcaada Kamp Alanında Yemek Olayı Nasıldır?
Kamp yerlerinde yemeklerinizi kendi imkânlarınıza pişirebilirsiniz. Ufak tüpünüz, mangalınız, semaveriniz ile kamp alanına girmeniz mümkündür. Kendin pişir kendin ye mantığında hareket edebilirsiniz. Bir tesis tarafından işletilen kamp alanın da ayrıca oradan da yemek yeme imkânınız bulunmaktadır. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği gibi seçenekler de mevcuttur.
Bozcaada Kamp Alanlarında Çadır Dışında Nerede Kalabilirim?
Kamp alanlarında çadırda kalmak istemeyenler için bungalov evleri de mevcuttur. Günlük ücret üzerinden ödeme yapılan bungalov evleri de oldukça güzel konfora sahiptir. Bu evlerin günlük ücreti de 100 TL civarındadır. Ayrıca kiralık karavanlar da tatilcilerin hizmetine sunulmaktadır. Çadır hayatından hoşlanmayanlar ancak doğa ile baş başa bir tatil geçirmek isteyenler için karavanlar ya da bungalovlar bulunmaz bir fırsattır. Bozcaada’nın eşsiz manzarasında temiz havada bol bol dinlenebileceğiniz bir tatil planlıyorsanız, beş yıldızlı otellerden sıkıldıysanız, yürüyüşünüzü yaparak, hamakta sallanarak tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız kamp alanları tam size göre bir tatil imkânı sunmaktadır.
Kaynak : https://www.nerelergezilir.com/bozcaadada-kamp-yapilabilecek-alanlar/
Asos Club Beyaz, Asos Çanakkale
Assos Club Beyaz, Assos bölgesinin sakin koylarından Kadırga Koyu’nda konaklama ve restaurant olarak hizmet vermektedir. İşletme zeytin ağaçlarının arasına kurulu işletme konaklayan misafirleri için şezlong ve şemsiye hizmet sunmaktadır. Bungalov tarzı ahşap evlere sahiptir. Kadırga Koyu civarında gezebileceğiniz tarihi ve doğal mekânlar arasında Assos’un merkezi Behram köyünde taş evler ve tarihi binalar mevcuttur. Tapınakta gün batımını izleyebilir, Küçükkuyu’ya giden sahil yolundan Sazlı Köyü’ne kadar bisiklet gezisi yapabilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Dalyan’daki Alexandra Troy’a, Hasanboğuldu ve Düden şelaleleri, Güre termal suları, Ayazma plajı, Sivrice ve Sokak ağzı koyları, rum evleri, Adatepe zeytinyağı fabrikası, Tahtakuşlar köyündeki Etnografya müzesi yer almaktadır.
Kabak Koyu Kamp Alanı, Fethiye Muğla
‘’Bin yıldızlı tatil arıyorsanız Kabak doğru seçenek’’ sloganıyla ünlü kabak koyunda çok sayıda kamp alanı bulunmaktadır. İster kamp alanlarından birinde çadır kurarak ister iseniz bungalov tarzı ahşap ev kiralayarak konaklama yapabilirsiniz. Yalnız Kabak koyunda kamp alanları haricinde çadır kurmak yasaklanmış durumdadır. Kuruduğunuz çadırı dolaşan gece bekçisi kaldırmanızı isteyebilir. Kabak koyu taşlık bir sahile sahiptir. 800 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklarla çevrili kanyon biçimindeki vadi ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahiptir. Bitki ve hayvan türlerinin başka yerlere göç etmesini engelleyen yüksek kayalar, akarsu ve denize sahiptir. Daha önce hiç ateş böceği görmemiş iseniz Kabak Koyu bunun için birebirdir. Çadırınızın içinden bile dışarıda ki ateş böceklerini fark edebilirsiniz.
Akyaka Orman Kampı, Ula Muğla
Denize sıfır ormanlık alan içindeki kamp alanında 8 adet koy bulunmakta ve her koydan rahatça denize girilebilmektedir. Kamp alanı Gökova Körfezine bakmaktadır. Kamp alanında sınırlama olmayıp istenilen yere çadır kurulabilmektedir. Kamp alanı tuvalet, sıcak duş, çamaşırhane ve bulaşıkhaneyi bünyesinde barındırmaktadır. Arzu ederseniz elektrik kullanabilmektesiniz. Ücretlendirme kullandığınız kadar elektrik üzerinden yapılmaktadır. Orman kampı içinde çadır veya karavanla ya da arzunuza göre taş ev veya kagir evlerden birini seçerek konaklama yapabilirsiniz. Akyaka sahili mavi bayrağa sahiptir. Yelken, yamaç paraşütü gibi birçok su sporu kamp içerisinde mevcuttur. Mavi turlara katılıp çevredeki diğer koyları gezebilirsiniz. Çınar koyu ve Akbük koyu mutlaka görülmesi gereken koylar arasındadır.
Çubucak Orman Kampı, Marmaris Muğla
Çubucak orman kampında çadır ya da karavan ile konaklama yapabilirsiniz. Ücreti dâhilinde elektrik, su, duş gibi olanakları kullanabilirsiniz. Piknik alanı mevcuttur. Bu sebeple kamp alanında ızgara yapmak serbesttir. Fakat malzemeleri kendiniz tedarik etmelisiniz. En yakın market 20 km uzaklıkta. Bu sebeple kampa gelirken hazırlıklı olmakta fayda var. Fakat tesisin hemen karşısında her sabah köylüler tarafından kurulan bir pazar yeri mevcut. Taze meyve ve sebzeleri buradan temin edebilirsiniz. Kamp alanında voleybol ve basketbol sahası ile bilardo ve langırt gibi oyunlar bulunmakta. Doğa yürüyüşü yapılabilecek harika patikalara sahip. Kamp içerisinde çöpler günlük olarak toplanmakta. Ulaşım için her saat başı Marmaris’ten tesise, tesisten Marmaris’e kalkan dolmuşlar mevcut. Taksi kullanmak isterseniz kampa çok yakın taksi durağı bulunmakta.
Kaynak : Nereler Gezilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder