20 Ekim 2019 Pazar
BİTKİ ÇAYLARI NASIL HAZIRLANMALI?
Bitkileri kaynatmamak gerekiyor. Demleme usulü ile hazırlamak lazım.
Mesela; Bir su bardağı kaynar suya rezeneyi bırakın içine 10 dk demlensin. Su ılıyana kadar. Suyun rengi değişince çayınız demlenmiş olur. Bitki çayını sürekli kaynatmak, bitkinin içinde ki kavrol denilen maddenin uçmasına sebep oluyor. Bitkiden fayda göremez sıcak su içmiş olursunuz.Hatta sağlık için zararlı bazı maddelerin suya geçmesine bile sebebiyet verebilirsiniz.
Bitkileri on beş günde bir, bir hafta ara vererek tüketmek doğru olur. Ya da başka bitkilerle dönüşümlü olarak, değiştirerek kullanmakta fayda var.
Her bitki de her durumda kullanmamak gerekir.Mesela tansiyonunuz yüksekse, emziriyorsanız ada çayını fazla tüketmeyin.Çünkü adaçayı çok yararlı bir çay iken tansiyonunuzu yükseltebilir,süt salgısını azalttığından sütünüz azalabilir ve size zarar vermiş olur
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder