1 Ekim 2016 Cumartesi

Karbonatın Kullanıldığı Yerler

Günlük yaşam de birçok konuda özellikle kadınların en büyük yardımcılarından olan karbonat, güzelleşmek içinde önemli bir malzeme değeri taşıyor. Mutfak temizliğinde ekstra temizlik sağlaması ile bilinen karbonatın kullanıldığı yerler cilt bakımından ter önleyici özelliğine kadar uzanmaktadır. Evinde kendine doğal deodorant yapmak isteyenler için karbonat en etkili malzemelerden biridir. Bunun karbonat ve zeytinyağı karışımını koltuk altlarına sürmek gün boyunca terlemeyi ve kötü kokuyu önleyecektir.

Sivilcelere Karşı Karbonatın Etkisi

Birden bire ortaya çıkan sivilcelerle baş edebilmek için kozmetik ürünlerin yeterli gelmediği durumlardakarbonatın kullanıldığı yerlerin genişliği sayesinde sivilcelerden kısa sürede kurtulmak mümkün hale geliyor. Su ile ıslatılan karbonat macun kıvamını alınca sivilceli bölgeye sürülüp bekletildiğinde etkisini hemen göstermektedir. Doğallığı nedeniyle sivilcenin kurumasını ve iz kalmadan yok olmasını sağlar.
Karbonatın sivilcelere olan etkisinin yanı sıra, dişleri beyazlatma özelliği de diş bakımına önem verenlerin sıkça yararlandığı bir beyazlatıcı haline getirmektedir. Macun üzerine serpilen bir miktar karbonat ile dişler fırçalandığında dişlerin bir ton beyazladığı fark edilecektir. Bu uygulamayı haftada bir uygulamak diş minesine zarar vermeden dişlerin beyazlamasını sağlar.

Kişisel Bakım Ve Karbonatın Kullanıldığı Yerler

Kişisel bakımında doğallıktan yana seçimler yapanlar ile karbonatın kullanıldığı yerler her geçen gün daha da artmaktadır. Pek çok ünlü bayanın doğal peelingi olan karbonat yüze uygulandığında yüzdeki ölü derilerin yok olmasını ve gözeneklerin sağlıklı bir şekilde açılmasına yardımcı olur. Yüz bakımında olduğu kadar vücut güzelliği içinde önerilen karbonat, banyo suyuna eklendiğinde, vücudun yumuşamasına ve yağ dengesinin normal seviyeye ulaşmasını sağlar. Ayrıca saçların kimyasal içerikli şampuanların zararlı kalıntılarından temizlemek için saçların diplerine karbonat maskesi uygulamak yararlı olacaktır. Çok sık yapmamak koşuluyla suyla karıştırılan karbonat saçların tertemiz ve parlak olmasını sağlar.


kaynak:http://www.kadinlarduysun.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder