2 Ekim 2016 Pazar

İsviçre’de Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Yer

1- İsviçre Başkenti Bern


Biç şehri en önce başkentinden tanımak gerektiğini düşünerek önce başkenti ziyaret ediyoruz. Bern’i gezip görmek için en uygun aylardan biri mayıs haziran aylarıdır. Başkentte genelde almanca konuşulmaktadır. Bir hikâyeye göre şehri kuranlar adını ilk başta hemen kuramamışlar daha sonra ormana gidip ilk gördükleri hayvanın adını koyalım demişler. İlk olarak da ormanda ayıyı gördükleri için şehrin adını ayı olarak yani Bern olarak koymuşlardır.

2- The Matterhon


Burası İsviçre’nin çatısı olarak bilinen alpların olduğu en güzel manzaralı yerdir. Burada tren ile gezinti yapabilirsiniz. Dağın yakınlarındaki restoranlarda en güzel lezzetleri keşfedebilirsiniz. Göğü delecek bir manzara oluşturan bu dağ birçok profesyonel dağcıya da mezar olmuştur.

3 – Zürih


İsviçre’den bahsedipte Zürih şehrini es geçmek olmazdı. Eğer İsviçre’deyseniz mutlaka Zürih’te gezilecek yerler arasında olmalı. Zürih’in ülkenin sevilen şehirlerinden biri en çok da ismi duyulduğunu hatırlamışsınızdır. Zürih’te yer alan göl ve etrafında yerleşen evler çok güzel bir manzaraya sahiptir. Yine bu gölün etrafındaki restoranlarda güzel dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer burayı ziyaret ederseniz gölde yüzmeden dönmemenizi öneririz.

4 – Chillon Şatosu


Şehre gelince bu şatoyu gezmeden dönmeniniz tavsiye ederiz. Bu ortaçağlardan kalan şato gölün kenarında eşsiz bir manzaraya sahiptir. Şatonun odaları çok büyük ve iç içe olarak yapılmıştır. Bu odaların en altında zindan bulunmaktadır zindanlarda o zamanın şairleri zincirlenerek ceza verilmektedir.

5 – Şapel (Kapell) Köprüsü


Şapel köprüsü zamanında şehri savunmak için yapılmıştı. Bu mimaride zindanlarda yer almaktadır. Daha sonra bugünlerde hediyelik eşyası satan mağaza olarak yer almaktadır. Köprünün girişinde ki sekizgen şeklindeki mimari en ilgi çeken yerdir.

kaynak:http://nurfeza.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder