3 Ekim 2016 Pazartesi

Makyajda Yeni Trend: Draping


70’lerin makyaj trendi geri dönüyor. Draping makyaj trendi aslında geçmişte gördüğümüz ve gözümüzün aşina olduğu bir teknik. Doğal makyajdan ve doğal tonlardan hoşlananların çok seveceği bu teknikte ana malzeme allıklar. Son birkaç senenin en trend makyaj akımlarından olan kontürleme tekniğine benzeyen draping, bronzer yerine allıkla uygulanıyor. Bu teknikte, bronz renkli ürünler yerine pembe ve şeftali tonlarında allıklarla yüzü gölgelendirip aydınlatabiliyoruz.

Dünyaca ünlü markaların defilelerinde de görmeye başladığımız bu tekniğin uygulanması da oldukça kolay. Bir allık fırçası veya kesik uçlu fırçalarla bu görünümü kolaylıkla yakalayabilirsin. Şakakların altına ve elmacık kemiklerinin altına allık uyguladıktan sonra, birkaç ton açık başka bir allıkla da elmacık kemiklerinin üzerini aydınlatabilirsin. Bu uygulamayla hem doğal hem de aydınlık bir ten makyajı uygulamış olacaksın.


Şeftali ve pembe allık tonlarının hakimiyeti altında olan bu makyajı yaparken dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta var. Zaten canlı olan ten makyajımızı, göz makyajı ve dudak makyajı yaparak abartmamak. Yeterince canlı olan cildini, hafif bir göz makyajı ( örneğin; yalnızca rimel) ve ten renginde dudaklarla tamamlamalısın. Her ne kadar defile makyajlarında draping uygulaması abartılsa da günlük makyajlarda fazla abartıya gerek yok. Hafif uygulanan allığını dilersen alın köşelerine çok az da burun üzerine uygulayabilirsin.

kaynak:https://www.oxxo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder