11 Ekim 2016 Salı

Güzel Ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Evde Yapılması Gerekenler

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için günlük hayatta dikkat etmemiz gereken noktalar hakkında bilgiler.

Genç görünen güzel bir cilde sahip olmak herkesin isteği elbette. Ancak yoğun bir çalışma ya da okul hayatı olanların kişisel bakımlarına zaman ayırdıklarını söylemek zor.

Bununla birlikte, günlük yaşamımızda sadece birkaç püf noktasını sürekli olarak uygulayıp zamanla hayatımıza yerleştirdiğimizde cildimizin güzel görünmesini sağlayabiliriz.

Bol Bol Su

Bu noktalardan ilki, gün içerisinde yeteri kadar su tüketmek. Bu sayede cildimizin daha canlı görünmesi mümkün.

Ancak, gün içerisinde çok kahve veya çay tüketiyorsanız ve bu içeceklerden aldığınız sıvı miktarının yeterli olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söylemek gerek çünkü bu içeceklerin diüretik yani vücuttaki sıvının atılmasını sağlayan içecekler olduklarını bilmenizde fayda var.

Nemlendirici Kremler

Kırışıklardan uzak, doğal ve canlı görünen bir cilt için olmazsa olmazlardan bir diğer faktör ise nemlendiriciler.

Özellikle de kuru cilt tipine sahip olanlar ciltlerine sık sık bu tür nemlendiricileri uygularsa, cilt yüzeyinde özellikle de göz kenarlarında oluşabilecek ince çizgiler ve deri döküntüsüne karşı etkili bir önlem alabilirler.

Ancak kullanılacak bu nemlendiricilerin kimyasal madde içerip içermedikleri konusunda mutlaka iyice araştırma yapmak çok önemli.

Koruyucu Kremler


Cildimizi korumak için gerekli olan üçüncü bir etkense, güneşe karşı koruyucu kremler. Öyle ki, yaz-kış demeden bu koruyucu kremleri kullanarak cilt lekelerinin önüne geçebiliriz.

Doğal Beslenme


Güzel görünen bir cilde sahip olabilmek için beslenme tarzımıza dikkat etmenin buraya kadar saydığımız faktörler arasında en önemlisi olduğunu söylersek, pek te abartmış olmayız aslında.

Özellikle de elma ve yeşil yapraklı sebzeler gibi besinlerin cildimize canlılık kattığını söyleyebiliriz. Bununla beraber, faydalı besinleri tüketmeye özen gösterdiğimiz kadar, zararlı yağlar içeren fast-food gibi besinlerden uzak durmamız da oldukça önemli çünkü yediğimiz bu tür zararlı besinlerden dolayı yüzümüzde sivilce çıkması çok normal.


Ayrıca E vitamini içeren kuruyemişlerden de bol bol tüketmek, cildimizin genç kalması için oldukça önemli. Cilt sağlığı için gerekli olan B, C vitaminleri ve Biotin gibi diğer vitaminleri de ihmal etmemek gerek.

Sigaradan Uzak Durulmalı

Sigaranın çok fazla radikal içerdiğinden ve bu radikallerin de cilt kırışıklıklarına neden olduğundan dolayı cilt sağlığı üzerine çok fazla olumsuz etkisi olduğunu söylemek gerek. Bu nedenle genç kalmak isteyenler sigaradan kesinlikle uzak durmalı.

Bol Bol Spor, Egzersiz



Yapacağımız egzersizler sayesinde vücudumuza radikallerin düşmanı olan oksijen alarak daha genç bir cilde sahip olabiliriz.

kaynak:http://www.diyadinnet.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder