11 Ekim 2016 Salı

10 Madde İle Sivilce Nasıl Geçer

Bu yazımızda sivilce nasıl geçer hakkında bilgi bulacaksınız. Sivilceler birçok insanı etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır. Siviliceler cilt iltihabı olarak adlandırılmaktadır ve yağ bezlerinin bakteriler ile enfekte edilmesi sonucunda oluşmaktadır.

Bunun sonucunda bu yağ bezleri şişer ve içleri irin ile dolar. Yağ bezleri tarafından salgılanan aşırı sebum salgısı bu sorunun arkasındaki en önemli nedenlerdendir.

Sivilceler genellikle yüz, boyun, sırt ve omuz bölgelerinde sıklıkla görünmektedir. Bugünkü yazımızda yüzdeki sivilcelerin nasıl geçtiğihakkında bilgiler bulacaksınız.

Her ne kadar ciddi bir sağlık sorunu oluşturmasalar da sivilceler görüntüleri nedeniyle kişinin kendisini çaresiz ve mutsuz hissetmesine neden olabilmektedir.

Sivilcilerden Hızlı Bir Şekilde Nasıl Kurtulunur?

Sivilcelerden kurtulmak için piyasada birçok krem ve ilaç bulunmaktadır ancak bunların işe yaraması zaman almaktadır. Sivilcelerden kurtulmak için çok kısa süre içerisinde etkili olan birçok doğal yöntem bulunmaktadır.

10 Yöntemle Sivilce Nasıl Geçer


1. Buz Sivilceye İyi Gelir mi


Buz hızlı bir şekilde kızarıklığı, şişmeyi ve sivilce iltihabını azaltmak için kullanılabilinir.

Etkilenen bölgede kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur ve cilt gözeneklerini sıkılaştırırken, cildinizde biriken kir ve yağdan da kurtulmanıza yardımcı olur.

İsteğinize bağlı olarak dilerseniz buz küplerini dilerseniz de kırık buz parçalarını kullanabilirsiniz.
Buzu bir bez parçasının içine koyup, sarın ve birkaç saniye boyunca sivilcenin bulunduğu bölgeye uygulayın.
Birkaç dakika bekleyin ve işlemi tekrarlayın.

2. Limon Sivilceleri Nasıl Geçirir


Sivilcelerinizden hızlı bir şekilde kurtulmanın bir diğer yolu da C vitamini açısından zengin olan limon suyu kullanımıdır. Limon suyu sivilcelerin daha hızlı kurumasına yardımcı olur.

Koruyucu içeren hazır limon sularının yerine taze sıkılmış limon suyu kullandığınızdan emin olun. Bu yöntemi uygulamanın birkaç yolu bulunmaktadır.
Temiz bir pamuklu çubuğu taze limon suyunun içerisine batırın ve gece yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine uygulayın.
Ayrıca bir çorba kaşığı limon suyunu bir çay kaşığı tarçın tozu ile karıştırabilir ve gece boyunca sivilce üzerinde kalmak üzere ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. Sabah olduğunda cildinizi ılık suyla iyice yıkayınız. Ancak bu karışım hassas bir cilde sahip olanlar için uygun değildir.

3. Çay Ağacı Yağı Sivilce İçin Nasıl Kullanılır

Çay çiçeği yağı akne ve sivilcelerden kurtulmak için mükemmel bir yoldur. Bu cilt problemlerine neden olan bakterilerle mücadele etmeye yardımcı olabilecek anti bakteriyel bir özelliği bulunmaktadır.

Ayrıca yatıştırıcı özelliği ile sivilcelerin kızarıklığını ve enfeksiyonunu azaltmaya da yardımcı olur. Aynı zamanda siyah noktaların da kolay bir şekilde kurumasına yardımcı olmaktadır.
Bir pamuğu çay çiçeği yağı solüsyonuna batırın ve ilgili bölge üzerine hafifçe sürün. 15 - 20 dakika sonrasında yüzünüzü yıkayın.
Bir diğer yöntem ise bir yemek kaşığı aloe vera jelinin içine birkaç damla çay çiçeği yağı ekleyip, karıştırın. Sivilceleriniz ve sivilce lekeleriniz üzerine uygulayın ve 20 dakika bekleyin ardından iyice durulayın.

Not: Eğer hassas bir cildiniz var ise çay ağacı yağından sakınmanız gerekmektedir.

4. Diş Macunu Sivilceye İyi Gelirmi

Her sabah dişlerinizi temizlemek için kullandığınız diş macunu da hızlı bir sivilce tedavisi için kullanılabilinmektedir.

Buz küründen hemen sonra kullandığında çok etkili bir yöntemdir. Beyaz diş macunu kullanmanız gerekmektedir, jel diş macunlarını kullanmaktan kaçınmalısınız.
Yatmadan önce ilgili bölgeye beyaz diş macunu sürün.
Sabah olduğunda yüzünüzü su ile yıkayın ve şişlikte önemli bir azalma göreceksinizdir.

Eğer dilerseniz gün içerisinde de bu yöntemi tekrarlayabilirsiniz. Sadece diş macununun en az yarım saat boyunca sivilcelerin üzerinde kalacağından emin olmanız gerekmektedir.

5. Buhar Sivilceye iyi gelirmi

Buhar her zaman cildiniz ve sivilceleriniz için harikadır. Buhar gözeneklerinizi açacak ve cildinizin nefes almasına yardımcı olacaktır.

Bu, gözeneklerinizde sıkışıp kalan ve enfeksiyona neden olan yağlar, kirler ve bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Büyük bir kabı sıcak su ile doldurun ve birkaç dakika boyunca buharın doğrudan yüzünüze temas etmesine özen gönderin.
Yüzünüzü ılık su ile durulayın ve yüzünüz kuruduktan sonra yağsız bir nemlendirici uygulayın.

6. Sarımsak Sivilce Nasıl Geçer


Sarımsak sivilcelerin hızlı bir şekilde tedavisine yardımcı olan iyi bir virüs önleyici, mantar kıran, antiseptik ve antioksidandır. Sarımsak içerisindeki sülfür ayrıca sivilcelerin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.
Taze bir diş sarımsağı iki parçaya bölün.
Sarımsağı sivilcelerin üzerine sürün ve ılık suyla yıkamadan önce beş dakika boyunca bekleyiniz.
İşlemi gün içerisinde birkaç kez tekrarlayınız.

Günde bir tane çiğ sarımsak dişi yemek ayrıca kanınızı temizlemenize yardımcı olur ama midenizi rahatsız edebileceğinden dolayı çok fazla çiğ sarımsak yememeye özen gösteriniz.

7. Kabartma Tozu Sivilcelere İyi Gelirmi

Kabartma tozu sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek başka bir etkili yöntemdir çünkü cildinizden pul pul dökülerek cildinizdeki fazla yağ, kir ve ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur.
Bir çay kaşığı kabartma yozunu biraz su ve limon suyu ile karıştırarak koyu kıvamlı bir macun yapınız.
Cildinizi iyice yıkayın ve hafif nemli olarak bırakın. Hazırladığınız macunu ilgili bölgelere uygulayın ve birkaç dakika boyunca kuruması için bırakın. Kesinlikle kabartma tozunu birkaç dakikadan daha fazla olmak üzere cildinizin üzerinde bırakmayın çünkü cildinizde kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.
Yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Hızlı sonuç alabilmek için işlemi günde iki kez tekrarlayın.

8. Bal Sivilceyi Geçirir mi


Bal iyileşme sürecini hızlandırabilen ve aynı zamanda enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilen doğal bir Antibiyotik kaynağıdır.
Temiz bir pamuklu çubuğu bala batırın ve doğrudan ilgili bölgeye sürün. Balı yarım saat boyunca cildinizde bırakınız.
Cildinizi ılık su ile iyice yıkayınız.
İşlemi günde birkaç kez tekrarlayınız.

Bir diğer yöntem ise bal ve tarçını bir macun yapmak için karıştırın ve yatmadan önce macunu sivilcelerinizin üzerine uygulayınız.

Sabah olduğunda daha az iltihap ve şişlik ile karşılaşacaksınızdır. Cildinizi soğuk Su ile iyice yıkayıp, temizleyiniz.

9-Salatalık Sivilceye İyi Gelirmi

Salatalık A, C ve E gibi vitaminler ve potasyum açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca cilt üzerinde yatıştırıcı ve soğutucu bir etkiye de sahiptir.
Bir veya iki taze salatalığı dilimleyin ve yaklaşık bir saat boyunca suda bekletin. A vitamini, potasyum ve klorofil gibi besinler suya geçecektir.
Suyu süzün ve için veya suyu yüzünüzü yıkamak için kullanın.

Ayrıca bir tane salatayı blenderden geçirerek bir yüz maskesi de yapabilirsiniz. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 Dakika boyunca kurumasını bekleyin.

Yüzünüzü sıcak su ile yıkayın. Bu, gözeneklerinizi kir ve bakterilerden temizlemenize yardımcı olacaktır.

10. Papaya (Kavun Ağacı) Sivilce Nasıl Geçer

Kavun ağacı meyvesi, sivilce tedavisine yardımcı olabilecek bir dizi özelliğe sahiptir. İyi bir antioksidan olan A Vitamini deposudur ve iltihabı azaltmaya yarımcı olan enzimleri bulunmaktadır. Ayrıca cildinizi yumuşak ve pürüzsüz yapar.

Çiğ kavun ağacı meyvesini, suyunu çıkartabilmek için ezin ve sivilcelerin üzerine uygulayın. Yüzünüzü durulamadan önce 10-15 dakika boyunca bekleyiniz.

Temizleyici yüz maskesi yapmak için kavun ağacı meyvesini püre haline getirin ve biraz da bal ekleyin. Bu macunu yüzünüze uygulayın ve yavaşça masaj yapın. Tamamen kuruyana kadar yüzünüzde bekletin ve ardından yüzünüzü yıkayıp, durulayın.

kaynak:http://www.diyadinnet.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder