23 Eylül 2019 Pazartesi

Eşek Sütü ve Eşek Sütü Sabunu Faydaları

Son zamanlarda gittikçe trend olan eşek sütü ve eşek sütü sabunu aslında bir çok hastalığa şifa kaynağıdır. Eşek sütü astım, bronşit,siroz, cilt rahatsızlıkları ve kansere bile iyi geliyor. İçerisinde bol miktarda bulunan protein ve kalsiyum bulunuyor. Ayrıca anti-bakteriyel etkisi olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Eşek Sütü

Bu sütün mucizesini yazılarında ve araştırmalarında çokça öven tıp biliminin babası olarak kabul edilen Hipokrat’ın bile antik roma döneminde yazılmış bir çok kayıtları bulunmaktadır. 20.yüzyıla kadar tıbbi tedavilerde kullanılmıştır. Hipokrat’ın dediğine göre Eşek sütü içmenin eşi benzeri yoktur. Eşek sütü inek sütünden daha az yağlıdır. İnek sütüne karşı rahatsızlığı bulunan kişiler bu sütü tükettiğinde herhangi bir sorun görülmemiştir.
Yüksek miktarda bulunan omega-3 ve omega-6 seviyesi kolesterol seviyesinin düşürülmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Yüksek kolesterol rahatsızlığı olanlar için sağlıklı bir şifa kaynağıdır.
Eşek sütü ile ilgili bilimsel araştırmalar devam etmektedir. Yayınlanan bazı bilimsel araştırmalarda sütün damar sertliğine iyi geldiği kan damarlarını genişletmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca dillere destan güzelliği ile tarihe geçmiş olan Kleopatra’ da bu süt ile banyo yaptığı rivayet edilir. Cildi sıkılaştırıcı ve gençleştirici etkisi bulunmaktadır.

Eşek Sütü Sabunu

Eşek sütü bu kadar faydalı olduğuna göre bu sütten yapılan ürünler de şifa kaynağıdır.  Cildin nem oranını dengeler ve sıkılaşmasını sağladığı için daha genç ve sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca egzama,sedef ve cilt lekelerine karşı cildinizi eşek sütü sabunu ile yıkayabilirsiniz. Eşek sütü sabunu sivilce ve siyah nokta oluşumunu da engeller.  Evinize şimdiden eşek sütü sabunu alın ileride çok daha pahalıya almak zorunda kalabilirsiniz 🙂

Eşek Sütü Sabunu Kullanımı

Eşek sütü sabunu yaşlandırmayı geciktirici etkisi de bulunmaktadır. Düzenli kullanımda cildinizi yeniler ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Sabunu kullanımı ise oldukça basittir. Temiz cilde sabunu elinizde köpürtüp yüzünüze uygulayın ve 3 dakika bekletin. Daha sonra yumuşak ve dairesel hareketler yüzünüzü su ile temizleyin. Bu yöntemi vücudunuzun her yerine uygulayabilirsiniz. Hatta banyo süngerinizi sabun ile köpürtüp tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz.
kaynak:https://www.kadinmax.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder