23 Eylül 2019 Pazartesi

Balkon Tasarımınıza Yepyeni Bir Dokunuş Ekleyin

Balkonunuz için uygun bir tasarım seçmek evinizin iç tasarımını planlamak kadar önemli bir adımdır. Bu alan için ne tarz bir yer döşemesi kullanacağınıza karar vermek, nasıl mobilyalar kullanacağınızı düşünmek ve nasıl saksılar oluşturacağınızı kararlaştırmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu da birçok insanın evini dizayn etmeye başladığı zaman balkon tasarımını arka plana atmalarına sebep olur. Genellikle iç kısımların tasarımını göz aönünde bulundururlar ve evlerinin bütün iç tasarımı kadar önemli olan bir başka alanı-balkonu genellikle unuturlar.
Balkon tasarımınızı göz alıcı hale getirmenize yardımcı olacak bu tasarımlardan birini seçebilirsiniz. Tabii daha çok ilham almak için seçtiğiniz fikirleri arkadaşlarınızla ya da ailenizle de paylaşabilirsiniz.

Göz Alıcı Balkon Tasarımı İçin Ahşap Döşemeler

Kim bir balkonun en güzel tasarıma sahip olamayacağını söylemiş? Bu balkonun yer döşemesi ahşap parkelerle yapılmış, kenar kısımları ise taşlarla süslenmiş ve aksesuar olarak da iki saksı ve bir adet lamba eklenmiş. Mobilya konusuna gelince de problem yaşamayacaksınız çünkü hiçbir mobilyaya ihtiyacınız yok! Sadece iki yer minderi eklemeniz ve sevdiğiniz insanla bu minderlerde oturup kahve içmeniz yeterli olacaktır.

Balkonda Bahçe

Çiçekleri sevmenize rağmen evinizde çiçekler için uygun bir yer olmaması çok üzücü. Fakat eğer evininizin balkonunu bir dış mekan gibi küçük bir bahçe haline getirmeye karar verirseniz üzüntünüz son bulabilir. Çünkü burada saksılar, bitkiler ve aileniz ve arkadaşlarınız için oturabileceğiniz bir alan dahi oluşturacak kadar yer mevcut.

Bir Kahve Masası ve İki Sandalye de Ekleyin

Terasınız modern bir cafe gibi görünebilir. İki adet modern sandalye, bir adet ahşap kahve masası ve ahşap döşemeler eklemeniz yeterli. Detaylar konusunda dikkatli olursanız, bu alanı takılmayı en çok sevdiğiniz yer haline getirebilirsiniz! Ve tabii ki, hafta sonu birlikte vakit geçirmek için arkadaşlarınızı davet etmeyi de unutmamalısınız.

Balkon-Yatak Odası

Küçük bir terasınız olması burada uyuyamayacağınız anlamına gelmez. Aksine bu alanı bir dış mekan yatak odası haline getirebilir ve sıcak yaz gecelerinde uyumak için burayı tercih edebilirsiniz. Oluşturduğunuz dekoru ve romantik havayı tamamlamak için bir şal ve birkaç mum ekleyebilirsiniz. Küçük dairelerde yaşayan kimseler için balkonda böyle bir alan oluşturma fikrine bayıldım!

Küçük ve Basit Balkon Dekorasyon Fikri

Eğer küçük bir dairede tek başınıza yaşıyorsanız ve küçük bir terasınız varsa, dizayn üzerinde çok fazla düşünmeden basit bir şeyler denemek isteyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ahşap yer döşemeleri, birkaç küçük saksı ve iş sonrasında oturup rahatlamanıza yardımcı olacak bir sandalye eklemek!

Koltukla Kombine Edilen Balkon Halısı

Ahşap parkeler oldukça havalı ama eğer bütçeniz bunun için uygun değilse ya da yerdeki görüntüyle uyumlu olan bir koltuk da eklemek istiyorsanız, aradığınız fikir kesinlikle bu. Bu fotoğrafra yerdeki halıyla uyumlu bir şekilde eşleştirilmiş bir koltuk mevcut. Sadece böyle bir alana sahip olmak bile rahatlamanızı sağlayabilir.
kaynak:https://evduzenleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder