14 Ağustos 2019 Çarşamba

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Hızlı Saç Uzatma

Tüm kadınlar saçlarını sık aralıklarla değiştirmek istemektedir. Saç, kadınların en çok dikkat edilen ve dikkat ettiği noktadır. Kadınlar saçlarının her zaman bakımlı ve sağlıklı olmasını isterler. Kadınlar için saçların daha hızlı, kalın ve güçlü olmasını sağlayacak yöntemleri bulmak istiyor. Hızlı saç uzatma ile ilgili bir çok yöntem bulunuyor. Fakat sizin için test edilip pozitif etkisi görülmüş yöntemleri derledik.

Hindistan Cevizi ile Masaj Yapın

Kafa derinize parmak uçlarınız ile masaj yapın. Bu şekilde masaj yapmanız kan akışını hızlandırıp bir sonraki işlem için zemin hazırlayacaktır. Daha sonra 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağını ısıtıp, parmak uçlarınızı yağın içine batırıp, parmak uçlarınızla masaj yaparak saç derinize hindistan cevizi yağını iyice yedirin.
Kafa derinize yapacağınız bu masaj, size iyi gelecektir. Kan dolaşımını artacağından dolayı hindistan cevizi yağı daha çabuk emilip, saçlarınıza daha hızlı etki edecektir. Hindistan cevizi yağının içerisindeki vitamin ve minerallerle dolu olduğu için saçlarınıza daha güçlü bir şekilde etki edecek ve saçlarınız daha sağlıklı ve daha güçlü bir şekilde büyüme şansı elde edecektir. Hızlı saç uzatma yöntemi ile ilgili bilinen en faydalı yöntemdir.

Saçlarınızı Düzenli Olarak Kestirin

Saçlarınızın daha sağlıklı ve güçlü olmasını istiyorsanız düzenli olarak 3 ayda bir saçlarınızdaki kırık ve hasar görmüş saçları kestirin. Saçlarınızda ne kadar çok hasar görmüş saç olursa beslemek için o kadar çok enerji harcayacaktır. Bu enerjinin sağlıklı olan saçlara harcanması saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Hasar gören saçlar incelmeye ve dökülmeye başlar bu yüzden saçlarınıza gerektiği gibi bakmanız gerekiyor..

Saçlarınızı Çok Sık Yıkamaktan Kaçının

Bazı kadınlar, saçlarının sağlıklı olması için her gün şampuanla yıkaması gerektiğine inanıyor.Fakat büyük bir yanlış olup, her gün yıkanması durumunda saçlardaki doğal yağların yok olmasına ve saçların yeterli şekilde beslenemeyip dökülmesine neden olmaktadır. Saçlarınızı haftada 4 en fazla 5 kere yıkamak sizin için daha iyi olacaktır.
Saçlarınızı şampuanlarken kafa derinize hafifçe masaj yaparsanız, kafa derinizdeki kan dolaşımı artar ve saç büyümesini hızlandırır. Şampuan seçerken saç uzatmayı teşvik eden doğal malzemelerle zenginleştirilmiş hiç bir şekilde kimyasal maddeleri bulundurmayan ürünleri tercih etmelisiniz. Bu tür ürünler bir yandan saçlarınızı temizlerken bir yandan saçlarınızı besler ve güçlendirir. Islak saç, saç köklerinizin en zayıf olduğu zamanlardır. Islakken kesinlikle fırçalanmamalıdır. Bunun yerine saçlarınızı nemli iken taramalısınız.

Takviye Kullanımı

Sağlıklı ve güçlü saçlar için saçların iyi şekilde beslenmesi gerekmektedir. Bunu saçlarınıza bakım ürünleri kullanarak yapıyoruz. Fakat bazen sadece dışarıdan beslemek yeterli gelmeyebiliyor. Bunun için bazı vitamin takviyesine ihtiyaç duyulabiliyor. Güçlü ve sağlıklı saçları için piyasada biyotin ve multivitamin gibi takviyeleri doktor kontrolünde kullanabilirsiniz. Hızlı saç uzatma yöntemleri içerisinde vitamin takviyesi etkili ve sonuca hızlı ulaşma açısından size  büyük yararı olacaktır.

Saçlarınızı Sirkeli Su ile Durulayın

Saçlarınızın parlak ve güzel görünmesini sağlayan diğer bir doğal yöntemde sirkeli su dur. 1 litre suya 2 yemek kaşığı sirke ekleyip saçlarınızı bu su ile durulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır. Unutmayın saçlarınız için ne kadar az kimyasal kullanırsanız o kadar sağlıklı saçlarınız olur. Doğal yöntemler etkili ve sağlıklı bir biçimde saçlarınızı onarıp, sağlığına kavuşmasını sağlayacaktır.
kaynak:https://www.kadinmax.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder