14 Ağustos 2019 Çarşamba

Arı Poleni ve Polenin Faydaları

Arı Poleni

Diğer adı mükemmel gıda olan Arı Poleni, içerisinde bir çok vitamin, mineral, aminoasit ve proteinler bulundurmaktadır. Geçmişten günümüze kadar vücuda güç vermek için kullanılmış olan arı poleni vücuda enerji vermenin yanı sıra bir çok yararı da bulunmaktadır. İçeriğinde A,B,C,D,E,H,P vitaminleri, alüminyum, kalsiyum,çinko,silisyum gibi mineralleri barındırır.

Arı Poleni Nedir?

Çiçeklerin erken organ hücresine polen denir. Erkek üreme hücresini dişi üreme hücresine taşıyan bir yapıdır. Arılar çiçeklere konduğunda  üzerlerine yapılan polenleri başka bir çiçeğin dişi üreme hücresine taşıdığında çiftleşme gerçekleşmektedir.

Polenin Faydaları

Polenin bir çok faydası bulunmaktadır. Kasları güçlendirerek daha dayanıklı ve güçlü bir vücuda sahip olabilirsiniz. Büyüme çağında alınması gereken tüm vitamin ve minerali içerdiğinden dolayı çocuk gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Çocuklarınıza arı poleni takviyesi yaparsanız hastalıklara karşı daha dirençli ve güçlü hale gelmelerini sağlamış olursunuz.

Cilt Sağlığı İçin Arı Poleni

İçeriğinde yüksek miktarda bulunan antioksidanlar ve vitaminler sayesinde ciltte oluşan egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca cildi koruyup, yenilenmesini sağlamaktadır.

Alerji Giderici Etki

Yapılan araştırmalarda polenin, alerjik rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılabileceği kanıtlanmıştır. Bu araştırma kapsamında  alerjik rahatsızlıklara sahip kişilerin %95’i arı poleni tedavisi ile bu rahatsızlıkların ortadan yok olduğu gözlemlenmiştir.

Solunum Yolu Hastalıkları

Polen antioksidan bakımından zengin bir yapıda olduğu için akciğer hücrelerinin yenilenmesini desteklediği ve astım krizlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Kalp ve Damar Sağlığı

Kalp ve damar sistemi içerisindeki kılcal ve kan damarlarını güçlendiren bioflavonoidleri bünyesinde barındıran arı poleni kardiyovasküler sistemini güçlendirir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kalp ve damar sağlığını  ve damarlarda bulunan kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur. Kalp krizi, inme ve kan pıhtılaşması gibi riskleri azaltır.

Arı Poleni Nasıl Tüketilir?

Polen çok faydalı ve güçlü bir besin kaynağıdır. Bu sebeple çok fazla tüketilmemesi gerekiyor. Bu süper besinden maksimum fayda sağlamak için ve içerisindeki yararlı vitamin ve minerallerin emilimini artırmak için meyve veya sebze ile tüketilmesi önerilmektedir. Günlük olarak alınması tavsiye edilen doz 1 çay kaşığıdır.

Önemli Uyarı!!

Eğer polen alerjiniz varsa mutlaka doktorunuza danışınız. Bazı polen alerjisi olan kişilerde ciddi alerjik reaksiyon belirtileri gösterebilir.
kaynak:https://www.kadinmax.com/ari-poleni-ve-polenin-faydalari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder