14 Ağustos 2019 Çarşamba

Aç Karnına Su İçmek Faydalı Mı?

Aç Karnına Su İçmek

Su, biz insanlar için hayatın yapı taşıdır. İnsan vücudunun %65-70’i su’dur. Vücut fonksiyonlarımızın sağlıklı ve düzenli çalışması için suya ihtiyacımız vardır. Peki ne zaman su içmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Bu sorunun en iyi yanıtı aç karnına su içmek olacaktır. Aç Karnına Su İçmek , vücudumuzdaki hemen hemen tüm sorunların çözümü olabilmektedir.

Aç Karnına Su İçmek Metabolizma Hızlandırır

Aç Karnına Su İçmek, metabolizmayı %30 daha hızlı hale getirir. Metabolizmanızın hızlanması durumunda besinler daha hızlı bir şekilde sindirilir ve kilo vermenizi hızlandırır. Vücut yapınıza, spor yapma sıklığına ve beslenme alışkanlığınıza göre su günde en az 2.5 ile 3.5 litre arasında su içmemiz gerekiyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücudumuzdaki sıvı dengesini korumak için su içmemiz gerekiyor. Ayrıca her gün düzenli su içmek bağışıklık sistemini de güçlendirecektir. Bağışıklık sisteminizin güçlü olması sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecektir.

Bağırsaklarınızı Temizler

Aç karnına içilen su sindirim sistemini de düzenler. Su içme alışkanlığınız ile birlikte bağırsaklarınız temizlenmeye ve toksinlerden arınmaya başlayacaktır. Bu sayede sindirim sisteminiz düzenli ve sağlıklı hale gelecektir. Bağırsaklarınızda biriken toksinleri atmak için su ideal bir sıvıdır. Temiz bir bağırsak florasına sahipseniz bir çok hastalıktan uzaksınız demektedir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Su kalorisizdir. Diyet yaparken fazla su içmeniz mideniz dolu olacak ve daha az açlık hissi yaşayacaksınız. Ayrıca metabolizmanızı hızlandıracağı için kalorileri daha hızlı yakabileceksiniz. Ayrıca aç karnına su içmek size zindelik ve enerji sağlayacaktır.

Migren Ağrılarını Giderir

Migren atakları yüzünden şiddetli baş ağrısı çeken kişiler düzenli ve yeterli miktarda su içerlerse bu ataklardan kurtulacaklardır. Yeterli su alımı olmadığı için vücudun alarm verme şeklidir. Migren rahatsızlığı olan bir çok kişi düzenli su içerek bu rahatsızlıktan kurtulmuştur.

Su İçmek Cildinize İyi Gelir

Cildinizin güzelleşmesini ve parlamasını istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Cildinizde çıkan sivilce, siyah nokta ve diğer cilt rahatsızlıklarının çoğu vücudunuzdaki toksinleri atmanız için yeterli su içmediğinizden dolayıdır. Su içmek bu toksinlerden kurtulmanızı sağlar ve cildinize güzel bir görüntü sağlamasına yardımcı olur.
kaynak:https://www.kadinmax.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder