7 Temmuz 2014 Pazartesi

Güneş Enerjili Akıllı Bank: Soofa

Mobil cihazların şarj ömürlerinin kısa olması şu an biz son kullanıcılar için en büyük problem. Üreticilerin daha uzun süre dayanabilen bataryalar geliştirmek gibi bir niyetleri de olmadığı için telefon, tablet vb. şarj etmek için elimizde şarj aletiyle ortalarda dolaşmaya bir süre daha devam edeceğiz. Bizi bu dertten biraz olsun kurtaracak güzel girişimler de yok değil.

Mucit Sandra Richter’ın Soofa adını verdiği güneş enerjili banklar parkte nefeslenirken bir yandan da telefonunuzu şarj etmenize imkan sağlıyor. Üzerinde bulunan USB girişler sayesinde aynı anda iki telefon şarj edebilen banktan faydalanmak için şarj kablonuzu kendiniz getirmeniz gerekiyor. MIT destekli Changing Environments markasıyla üretilen bu banklar şarj hizmetinin yanı sıra hava kirliliğinin seviyesi, sıcaklık vb. bilgiler barındıran ekranlara da sahip.

Geçtiğimiz günlerde White House Maker Faire kapsamında ABD Başkanı B. Obama ile görüşen Sandra Richter bu güneş enerjili bankların kurmak istedikleri akıllı şehirlerin ilk adımı olduğunu belirterek önümüzdeki versiyonlarının kablosuz şarj ve internet gibi birçok başka işlevi olacağını açıkladı. Her biri 3 bin dolara mâl olan akıllı banklar geçen yıl pilot bölge olarak denemesi gerçekleştirilen Boston’da birer ikişir hizmete girmeye başladı.



kaynak:http://www.tasarimharikasi.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder