16 Mayıs 2014 Cuma

Dişlerin Beyazlatılmasında Ozonlanmış Yağ: BALMOZON






Ağız ve diş sağlığında diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları en önemli hastalık grubundadır. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir.



Ozonluyağ kullanılarak ağız içinde 
· Kuvvetli dezenfektan etkisi oluşturuyor,
· Kanama kontrolu sağlıyor,
· Yaraların ve yumuşak dokunun temizliğini yapıyor,
· Yara etrafinda oksijenlenmeyi ve metabolizmayı arttırarak iyileşmeyi hızlandırıyor.
Ağız içi iltihapları (Stomatit) ve ozon
Ağız içi iltihapları doğrudan ağızdaki nedenlerle ortaya çıkabileceği gibi bazı genel hastalıkların ilk belirtileri olarak da ortaya çıkabilir.
Sindirim bozuklukları, yüksek ateş, sert yiyecekler, çok sıcak içecekler , sigara , vitamin eksikliği , uygun olmayan diş protezleri , çocuklarda diş çıkarma ve döküntülü hastalıklar ağızda basit iltihaplanma yapan en sık sebeplerdir.
Etken maddelerin devam etmesi, olaya bakteri, mantar,virus v.s eklenmesi, sistemik bir hastalığın ilerlemesi ülserli hatta kangrenli ağız içi iltihabına dönüşebilir. Hastayı oldukça rahatsız eden, ağrılı yaralardır. Ciddi sistemik tedavi gerektirir.
Bu durumdaki hastalar, ağız içi ozonlu su ile temizledikten sonra lezyonlara ozonlu yağ sürülerek tedavi edilir. Ozon antibakteriyel, antivirusid, antifungal etki ile dezenfektan etki,antioksidan kapasiteyi arttırıcı etkisi ile reaktif oksijen bileşiklerini azaltır, oksijen sağlayarak doku iyileşmesini hızlandırarak diğer klasik tıbbi tedavilerden daha etkin ve çabuk iyileşme sağlar.
Yapılan bir çalışmada ülseratif nekrozitan gingivitli hastalar, ozonlu yağ ve sodyum perborate ile tedavi edilmişler. Ozonluyağ ile tedavi edilen grupta daha fazla sayıda kişide ve daha erken zamanda iyileşme gözlenmiş.
En sık rastlanan tekrarlayici agiz yaralarindan birisi aft (aftöz ulser) dir.
Aft dilde, yumuşak damakta, dudak ve yanakların iç kısımlarında görülen küçük, yüzeysel ülserlerdir. cok ağrılıdır ve 5-10 gün sürerler. Ozonlu yağ ile çok daha kısa sürede ağrılarda azalma ve ülserlerin kapanması izlenmektedir.

Ayrıca dudak kenarlarında çıkan uçuklar, yeni doğan bebeklerdeki pamukçuklarda da ozonlu yağ , diğer tedavilere göre çok daha erken sonuç vermektedir.


BURSA OZONTERAPİ 

www.drbeytiyebas.com

0224 233 28 28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder