17 Ocak 2013 Perşembe

Fondöten Nasıl Kullanılır?


 Fondöten, yüzünüzdeki kusurları, siyah nokta ve sivilceleri kapatmak için birebirdir. Fondöten alışverişi yaparken cildinize gerçekten en uygun olanı ve teninize yakışan rengi seçmek dikkat etmeniz gereken unsurlardan haberiniz var mıydı? İşte, fondöten kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

Seçtiğiniz fondötenin çok ağır ve yoğun olmamasına dikkat edin. Fondöteni yüzünüze sürdüğünüz zaman, teninizle kısa zamanda uyum sağlamalı ve yüzünüz sanki makyajsız gibi gözükerek kusursuz bir doğallık saçmalı.
                                         
Fondöten almadan önce, kaç çeşit fondöten olduğunu iyice öğrenmelisiniz. Sıvı, kremli, hafif ve kuru olmak üzere 4 çeşit fondöten tipi vardır. Likid, en sık kullanılan ve tercih edilendir. Kremli olan ise daha yoğun, opaktır. Kuru olan ise pudra karışımlı olup, nemli sünger ile kullanılabilir ve özellikle yağlı ciltler için faydalıdır.

Kozmetik alışverişine çıkmadan önce, küçük aynanızı da yanınıza alın ki önemli natural ışığı da test edebilin. Fondöteni denemek için öncelikle elmacık kemiklerinize doğru sürün ve ışığın doğal olduğu bir yöne doğru gidip, kendi aynanızla test edin. Eğer fondöten yüzünüzde yok olmuşsa, doğru fondöteni tercih etmişsiniz demektir.


                                                                                    kaynak:kadinlaricin.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder