8 Haziran 2016 Çarşamba

Vegan Burger Tarifi

Hamburger günümüzde fazlaca tüketiliyor. Yediden yetmişe bir çok kişinin sevdiği bir fast food yiyeceği haline geldi. Peki bu lezzetten neden vegan bireyler de faydalanmasın diye düşündük. Bu hamburger hem hayvan dostu hem de oldukça sağlıklı.


Malzemeler( ekmek için):

5 bardak un
Bir yemek kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
Çok az su

Sebze Köftesi Malzemeleri:

4 bardak pişmiş nohut (konserve de kullanılabilir)
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Bir bardak ince doğranmış maydanoz
Bir bardak doğranmış mor soğan
Bir bardak doğranmış taze soğan
Bir yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz ya da tuzot
Bir bardak ufalanmış bayat kepekli ekmek
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı (ekmek için):

Mayayı bir kaba alın, biraz su ile karıştırın ve oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.
Maya kabarınca kabın ortasına unu koyun. Tuzu da ilave ettikten sonra yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Biraz biraz su katarak devam edin.
Kulak memesine yakın bir hamur elde etmeniz gerekir. Daha sonra hamurdan dilediğiniz kadar hamur kopartın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serip bezeleri top haline getirip üstüne koyun.
Üstünü bir bezle örtün mayalanmasını bekleyin. Mayalanıp şiştikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza koyun. Üstleri kızarınca fırından alın.
Ekmekleriniz hazır.

Sebze Köftesi Yapılışı:

Bütün malzemeleri mutfak robotuna atın ve macun kıvamına gelene kadar çekin.
Kaşıkla iyice karıştırın. Ve köftelerinize şeklini verin. Buz dolabı poşetine dizip en az 10 saat derin dondurucuda bekletin.
Daha sonra biraz yağlanmış teflon tavada ( ne kadar yağ koyacağınız size kalmış) arkalı önlü pişirin.
Köfteler piştikten sonra, Hamburger ekmeğinizin içine yerleştirin. Eğer dilerseniz içine istediğiniz yeşillik ve baharatı ilave edebilirsiniz.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder