18 Haziran 2016 Cumartesi

Muzlu Tiramisu

Bir İtalyan lezzeti olan tiramisu, ülkemizde de fazlasıyla ilgi görmekte. Ülkemizde kadın günlerinin bile gözde tatlısı haline geldi. Kahveyle labne peyniri karışımını hepimiz çok sevdik. Muzlu tiramisu özellikle tatlılarda meyve sevenlerin ilgisini çekecektir.



Malzemeler:

– 1 lt süt
– 4 çorba kaşığı un ( Kaşık dolu dolu olacak)
– 2 tane yumurta sarısı
– 3 çay bardağı şeker ( ajda bardağıyla 2 ölçü)
– 2 paket labne peyniri
– 1 paket vanilya
– 3 adet muz
– Uzun dikdörtgen bir borcamı kaplayacak kadar kedi dili.

Not: Tiramisuyu çift katlı yapmak isteyenler, kare borcam kullanıp yapabilirler.




Yapılışı:

1. İlk aşamada; süt, un, yumurta sarıları ve şekeri muhallebi gibi pişirin. Kaynayınca isteğe göre içine bir tane falım sakız atılabilir (damla sakızlı). Muhallebiyi pişirirken tel çırpıcı kullanmaya özen gösterin unun parçalanmasına yardımcı olacaktır.

2. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın, içine labne peyniri ve vanilyayı da ilave edin. İlave ettikten sonra mikser ile 5 dk kadar çırpın. Uzayan bir kıvam alınca bırakın.

3. Kedi dillerini borcama dizin. Kedi dillerinin üstünü bir ajda bardağı ılık nescafe ile ıslatın. 5- 6 dk dinlendirin.

4. Dinlendirdikten sonra yuvarlak yuvarlak kestiğiniz muzlarınızı bisküvilerin üstünü kapatacak şekilde dizin. Daha sonra muhallebiyi muzların üstüne yayın. Tiramusinuzun üstünü bir süzgeç yardımıyla toz kakao ile kaplayın. Muzlu tiramisunuz hazır. 



kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder