14 Haziran 2016 Salı

Fırında Elma Dilimli Patates Nasıl Yapılır?

Fırında Elma Dilimli Patates; oldukça doğal, hafif, çıtır ve baharatlı lezzetiyle sofranıza renk katacak. Biz diyet yapanlar bu güzel lezzetten neden mahrum kalalım efendim! Hem sağlıklı beslenir hem de keyfime bakarım düsturundan yola çıkarak bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Bu tarifi daha pratik bir biçimde uygulayabileceğiniz birkaç püf noktası var. Elma dilimli patateslerin dış yüzeyinin biraz sert olması için patatesleri kabuklarıyla birlikte pişireceğiz. Bu yüzden de patatesleri bol suyun altında bir fırça yardımıyla iyice temizleyin. Ayrıca taze patates seçmenizde fayda var. Kabuklarıyla yenilebilir olacaktır böylece… Patatesleri fırınlamadan önce 10 dakika kadar düdüklüde haşlarsanız daha kolay pişmesini sağlarsınız. Eğer dilerseniz patatesler piştikten sonra üzerine zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirebilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışacak bu lezzeti aperatif olarak da sunabilirsiniz.


Fırında Elma Dilimli Patates Malzemeler:


4 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
2 yaprak fesleğen
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
½ çay kaşığı köri

Fırında Elma Dilimli Patates Yapılışı:

Patatesleri bol suda fırçalayıp elma dilimi şeklinde doğrayın.

Biberiye ve fesleğen yapraklarını incecik kıyın.

Sarımsakları irice doğrayın.

Derin bir kaba elma dilimli patatesleri, baharatları, taze otları, kabak çekirdeği, kişniş, sarımsak ve zeytinyağını koyup iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı patatesler üst üste gelmeyecek bir biçimde yayın.

190 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika kadar pişirin.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder