19 Haziran 2016 Pazar

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:

150 gr tereyağ
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir çimdik tuz
Bir tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı doğranmış ceviz
4 adet sarı/kırmızı elma küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı esmer şeker


Yapılış:

Beyaz toz şekeri tereyağını birlikte kremsi kıvama gelene kadar çırpın. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyin. En son sütü ilave edip çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tuz, tarçın ve cevizleri güzelce karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Elmaları soyup küp küp doğrayın ve bir tavada esmer şekerle elmalar yumuşayıncaya kadar çevirin.
Daha sonra kek hamurunu kalıba dökün, hamurun üst tarafına da küp elmaları yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kekinizi 35 dk kadar pişirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder