Malzemeler:
2 su bardağı süt
İki yemek kaşığı kakao tozu
1 çay kaşığı tarçın
80 gr sütlü çikolata rendesi
Yarım su bardağı karamel sosu (Hazır alabilirsiniz)
Bir yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti (Üstü için)
Bir çay kaşığı vanilya tozu
Krem Şanti Malzemeler:
Bir paket çiğ krema
Bir paket vanilya tozu ya da bir çay kaşığı vanilya özütü
Bir yemek kaşığı karamel sosu
Yapılışı:
Sütü geniş bir tencereye koyun. İçine kakao, tarçın, çikolata rendesi, yağ, karamel sosu ve vanilyayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla güzelce karıştırın.
Ocağa alın ve tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Fokurdamaya başlayınca hemen alın, kaynatmayın.
Krem şantiyi hazırlamak için de yine derince bir kap alın. Kremanızı içine dökün ve yüksek devirde kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra içine karamel sosunu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Krem şantiniz de hazır olduktan sonra, sıcak çikolatanızı bardaklara eşit bir şekilde koyun. Krema sıkma torbanız var ise krem şantiyi onun yardımıyla üstlerine pay edin. Yok ise kaşıkla dikkatlice koyun.
En üstü dilerseniz damla çikolata, çekilmiş fındık, badem ya da krokan tarzı şeyler ile süsleyebilirsiniz.
kaynak:http://www.yasamtonu.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder