Aldığınız ekmekleri tüketmeden ekmek almaya devam ettiniz ve biriken ekmekler bayatlamaya başladıysa üzülmeyin. Ekmekleri çöpe atmak yerine birkaç kolay püf noktası ile ekmeklerinizi değerlendirebilirsiniz.
Ekmek fırında veya açıkta bekletilerek kıtırlaştırdıktan sonra öğütülüp galeta unu haline getirilir. Galeta unu, köfte yaparken, ekmek yerine harca katılabilir.
Bayat ekmeği küp küp kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra çorbaların içine atarak değerlendirebiliriz.
Bayat ekmeği yumuşatmak istenirse ekmek dilimleri bir kevgire konulur; kevgir, su dolu bir tencerenin üzerine oturtulup kapatılır. Su kaynadıkça, ekmeği nemlendirip yumuşatır.
Artan ekmeklerinizi bayatladı diye atmak yerine ekmek kadayıfı, bayat ekmek tatlısı gibi harika tatlılar yapabilirsiniz.
Fırında ekmek pizzası yapabilirsiniz.
kaynak:http://www.jeyline.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder