Malzemeler:
– Yarım su bardağı mayanoz
– Yarım su bardağı yoğurt ( katı yerinden olmasına dikkat)
– Çeyrek su bardağı çok çok ince doğranmış taze soğan
– Bir tatlı kaşığı nane
– Bir tatlı kaşığı çok ince doğranmış dereotu
– Çok iyi ezilmiş bir diş sarımsak
– Bir tutam tuz
– Bir tutam karabiber
Yapılışı:
– Bütün malzemeleri derin bir kaba koyarak tel çırpıcı ile birbirine yedirerek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra üstünü kapatarak buzdolabınıza koyun. 15-20 dk bekletin. Soğuyunca, çıkartıp yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Yaklaşık bir-bir buçuk su bardağı sos elde edeceksiniz.
kaynak:http://www.yasamtonu.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder