27 Ekim 2019 Pazar
KANSERE KARŞI ÇİĞ VE CANLI BESLENME (RAW FOOD)
Amerika’da yapılan araştırmalar göstermektedir ki her yıl kansere yakalanma riski % 20 oranında artmaktadır. Geçen yıl 182.000 kadın göğüs kanserine yakalanmıştır. % 80’ni genetik olarak göğüs kanseri ile direkt olarak ilgisi olmayan kadınlardır.
Diğer hastalıklardan daha çok görünen göğüs kanseri kadın, erkek herkeste olabilir. Kadınların göğüs kanserine yakalanma riski % 100 olsa da her yıl 1500 erkek göğüs kanseriyle karşı karşıya kalmaktadır.
Son yıllarda görülme oranı hızla artan kanserin sağlıklı bir beslenme ve seçilen hayat tarzıyla engellenebileceği kabul edilen bir görüştür.
United States Academy of Sciences (Amerika Bilim Akademisi) kanser ve beslenme arasındaki ilişkiye değinerek taze meyve ve sebze tüketimini artırmaya dikkat çekmektedir.
The National Academy of Sciences (Ulusal Bilim Akademisi) 1982 yılında kanser ile beslenme arasında ilişki olduğunu dair ilk açıklamayı yapmıştır.
Vitamin A, C ve E, taze lifli yeşil sebzeler ve meyvelerde bol miktarda bulunur ve kansere karşı önleyicidir.
Doğru beslenme, fiziksel aktiviteyi devam ettirme ve sağlıklı kiloyu koruma kanser riskini % 30 - % 40 azaltır.
Sigara içmemek, alkol kullanmamak potansiyel kanser riskini % 60 - % 70 azaltır.
Kanserin 375.000’den fazla çeşidi olsa da günümüzün en yaygın kanserleri biraz daha sağlıklı beslenmenin seçilmesi ile engellenebilmektedir.
Her gün 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmek kadar basit bir seçenek dahi kansere yakalanma riskini % 20 azaltabilir.
Tüm sağlık kurumları kansere karşı birinci önlem olarak organik taze meyve ve sebze tüketimini önermekte ancak, pişmiş ya da pişmemiş olmaları hakkında açık bir yorumda bulunmamaktadırlar. Yapılan araştırmalar kansere karşı koruyucu etkisi olan gıdaların pişirme yoluyla içindeki besin değerlerinin tahrip olduğunu göstermektedir. Pişirilmiş gıdalar kolay sindirilemediği gibi vücut tarafından da kolay özümsenemez. Bu yüzdendir ki kansere karşı korunmada en etkili beslenme çiğ ve canlı beslenmedir.
Yiyeceklerimiz ilaç, ilaçlarımız yiyeceklerimiz olabilirler.
“Let food be thy medicine and thy medicine be food”
Salgın hastalıklar üzerine yapılan çalışmalar kuvvetle, daha çok taze sebze ve meyve tüketerek kanserin gelişme riskini azaltabileceğimizi savunurlar. Bu sonuç hayvanlar üzerinde yapılan deneylerden ve izole edilmiş hücrelerle yapılan çalışmalardan güç almaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder