27 Ekim 2019 Pazar
PATLICANIN 20 MUHTEŞEM FAYDALARI
Patlıcanın sağlığınız açısından yararlarını belki de bu zamana kadar bilmiyordunuz veya aklınıza gelmiyordu. Sizin için derlediğimiz özel dosyamıza göz atın. Lezzetli patlıcanın faydalarına şaşıracaksınız…
Demir, kalsiyum ve diğer mineraller açısından vücudun en temel gereksinimlerini karşılayabilir.
Patlıcan kan dolaşımını arttırır ve beyin sağlığı için gereklidir.
Sindirim sistemini korur ve lif içerdiğinden rahatlık kazandırır.
Düzenli patlıcan tüketmek, kolon kanserine karşı koruyabilir.
Kalorisi oldukça düşüktür. Yağ içermez ve yüksek lif ihtiva eder.
Patlıcan yüzyıllar boyunca diyabet kontrolünde önemli rol oynamıştır.
Kalp için çok yararlıdır. Araştırmalar kötü kolesterolü düşürdüğünü göstermektedir.
Patlıcanı tüketirken kızartmasından uzak durun çünkü çok yağ emen bir sebzedir.
Sadece kolesterolü düzenlemekle kalmaz, yüksek kan basıncını da kontrol etmeye yardımcıdır.
Düzenli tüketimi kılcal damaları güçlendirir. K vitamini ve bioflavonoidler sebebiyle kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olur
Yapılan araştırmalarda nasunin beyin hücre zarlarında lipid yağ koruyucusu olarak görev yaptığı tespit edilmiştir.
Yani beyni korumak istiyorsanız, bol bol patlıcan yemeniz gerekir.
Ayrıca patlıcan antioksidan işlevini en yoğun olarak gören sebzelerden biridir. Fenolik bileşikleri zengindir.
İçerdiği besinler bitkinin kendini korumaya almasını, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı güçlü olmasını sağlar.
Serbest radikal temizleyicisi olarak vücudunuzda çok önemli bir işlev yapar
Atardamar duvarlarında bir koruyucu oluşturarak, vücuttaki kan dolaşımının rahatlamasını ve kolesterolün azalmasını sağlar.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kış aylarında sık sık patlıcan yemeyi ihmal etmeyin.
Regl döneminde kaybedilen demiri geri kazanmak için de patlıcan tüketmenizi öneririz.
kadin.tr.msn.com den alıntı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder